AJÁNLÓ
 
07:00
2015. 12. 16.
A Liszt Ferenc téri főépület újranyitása óta gyakran hallhatunk művészeket, tanárokat,...
A bejegyzés folyatódik
 
07:00
2015. 12. 16.
Mi sem bizonyítja jobban, hogy a Fesztiválakadémia zárókoncertje hosszú, de tartalmas volt,...
A bejegyzés folyatódik
 
07:00
2015. 12. 16.
"Sok szép zenét hallottunk kiváló előadásokban, de a sportteljesítmény közben nem sikerült...
A bejegyzés folyatódik
 
07:00
2015. 12. 16.
Vasárnapra azt már megszokhattuk, hogy a Fesztiválakadémia koncertjeinek műsora hosszabb,...
A bejegyzés folyatódik
 
07:00
2015. 12. 16.
Szerencsére egyre több kamarazenei fesztivál van Magyarországon, így számos művésszel lehet...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kelemen Barnabás és José Gallardo tegnapi zeneakadémiai koncertjén a hegedűművész kézzel írt levelének másolatai terjedtek a közönség sorai közt. Egy sokat boncolgatott történet következő fejezete rajzolódott ki a papíron…

Kokas Katalin Kelemen Barnabás kamarazene Budapesti Nemzetközi Fesztiválakadémia Zeneakadémia
Kelemen Barnabás levele

 

„Tisztelt Nagyérdemű Publikum!

 

Rövid gondolkodás után tollat ragadtam, hogy elsőként Önökkel oszthassak meg egy örömteli bejelentést, amiről még sehol sem nyilatkoztam! Ezzel a ma esti koncertünk ünnepi hangulatát szeretném emelni és titkon karácsonyi ajándéknak szánom Önöknek, Családjuknak és Barátaiknak.

A Liszt Ferenc zeneakadémia befogadta feleségem, Kokas Katalin nemzetközi kamarazenei fesztiválját, mely ezentúl júliusban lesz előadásokkal és kurzusokkal kibővítve, s amelyhez már jómagam is, mint művészeti vezető, nagy örömmel csatlakozom.

Büszkék vagyunk arra, hogy egyetlen hívó szavunkra felsorakozott újra anno kaposvári fesztiválunk megszokott művészcsapata a világ minden tájáról.

Készüljünk hát a találkozóra 2016. július 22, 23-án, a Budapesti Nemzetközi Fesztiválakadémia két beharangozó Ünnepi Gálahangversenyére, hogy újra megélhessük azt az egyedülálló atmoszférát!

Jó szórakozást és Áldott Ünnepeket!

Kelemen Barnabás

Budapest, 2015. 12. 15.”

 

A hangverseny utáni pódiumbeszélgetésen megtudtunk néhány további információt is a fesztiválról. A Budapesti Nemzetközi Fesztiválakadémia 2017-ben veszi kezdetét. A körülbelül kéthetes rendezvénysorozat nemcsak koncertekből áll majd, hanem – ahogy olvasható a levélben – fontos szerepet játszanak majd a mesterkurzusok is. A kurzus valamennyi hallgatóját a foglalkozások végén csoportokba osztják, hogy aztán egy koncert keretében minden csoport közösen adjon elő egy művet egy-egy művésztanárral. Egyszóval aki jelentkezik a kurzusra, az biztosan játszhat együtt a meghívott művészek valamelyikével.

És hogy kik a meghívott művészek? (Pontosabban a 2016-ra meghívott művészek.) A nagyrészt ismerős nevekből álló lista a papír hátulján található:

Kokas Katalin Kelemen Barnabás kamarazene Budapesti Nemzetközi Fesztiválakadémia Zeneakadémia

Alina Ibragimova, Vilde Frang, Lendvai József (hegedű), Nicolas Altstaedt, Jonathan Cohen, Kokas Dóra, Fenyő László (cselló), James Boyd, Maxim Rysanov (brácsa), José Gallardo (zongora), Anna Reinhold (szoprán), Thomas Dumford (lant), Jonathan Cohen (csembaló), a Söndörgő és a Kelemen Kvartett.

A fesztivál több helyszínen zajlik majd, de anyaépülete a Zeneakadémia Liszt Ferenc téri főépülete lesz. A levélben említett 2016. július 22–23-i gálakoncertek a fesztivál reklámjául szolgálnak majd, mintegy ízelítőt adnak a várható hangulatból és a zenei minőségből.

 

Playliszt

0 Komment