Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A Liszt Ferenc téri főépület újranyitása óta gyakran hallhatunk művészeket, tanárokat, diákokat beszélni arról, mennyire megváltozott a Zeneakadémia atmoszférája. Legtöbben a pezsgő életet, a termekből kiszűrődő zenét, a mindenki számára nyitott órákat, a szabadon látogatható próbákat, vagy a társasági élet valaha egyik legfontosabb színterének számító márványpultok szabadságát hiányolják. "Kár, hogy a régi jó dolgokból nem maradt semmi." - gondolhatnánk. A Fesztiválakadémia azonban bebizonyította, hogy igenis, van élet a Liszt Ferenc téri zenepalota falai között.

Fesztiválakadémia Festival Academy Budapest Zeneakadémia Kokas Katalin Kelemen Barnabás José Gallardo Vilde Frang Kocsis Zoltán Fazekas Gergely Bősze Ádám Fenyő László
Pillanatkép Kelemen Barnabás mesterkurzusáról (fotó: Krizsik András)

0 Komment

A Rózsavölgyi és Társa Kiadó gondozásában látott napvilágot Kottakép és műalkotás: harminc tanulmány Bachtól Bartókig címmel Somfai László új kötete, melynek bemutatójára december 2-án került sor a Zenetudományi Intézet Bartók termében. Somfai több mint háromszáz tételt tartalmazó bibliográfiájából maga válogatta a kötet anyagát, amely tökéletesen tükrözi kutatói érdeklődésének főbb irányait.

Somfai László Várjon Dénes Fazekas Gergely Rózsavölgyi és Társa Kiadó

0 Komment

Egész évben vártuk, november 14-én végre elérkezett a január óta kerek születésnapját ünneplő Zeneakadémia avatóünnepségének 140. évfordulója. Hogy mennyi program, projekt és koncert valósult meg ennek apropójából, még felsorolni is nehéz. Próbáljuk azért meg!

A homlokzati díszkivilágítás
A homlokzati díszkivilágítás (fotó: Handler Bálint)

0 Komment

Az online sajtó világában mindig kiemelt pillanat, mikor nyomtatott könyv születik. Azt nem lehet azonnal javítani, abba igazi könyvjelzőt lehet tenni, az örökké figyel minket a polcról, és megmásíthatatlan adatokat őriz. Péteri Lóránt könyvének bemutatóján jártunk.

Gustav Mahler
Gustav Mahler (forrás: mymahler.wordpress.com)

0 Komment

HTML