Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kezeket fel, aki volt már olyan születésnapi zsúron, ahol tisztán énekelték a Happy Birthdayt! Senki? Fischer Iván megtalálta a megoldást.

Playliszt

1 Komment

"Ott kezdődik a tolerancia, ahol meg tudjuk szeretni egymás értékeit, ahol szépnek tudjuk találni azt is, ami a másé." - így indította Fischer Iván június 3-án a BFZ Hősök terén megrendezett 2016-os TérTáncKoncertjét, mely 500 gyereknek adott lehetőséget a szereplésre és a klasszikus zenével való élményszerű találkozásra. De hogyan érték el, hogy ezt a sok gyereket (akár csak néhány óra erejéig) a Wellhello vagy Kis Grófo helyett Stravinsky hozza lázba? És hogy érezhette magát a közönség, aki a koncerttermek falai közül kiszabadítva, szabad téren, a táncoló gyerekekkel együtt hallgathatta a zenét?

BFZ Budapesti Fesztiválzenekar TérTáncKoncert Fischer Iván Kártyajáték Belinszky Anna

0 Komment

A Budapesti Fesztiválzenekar június 3-i TérTáncKoncertje alkalmából több száz gyerek készül elfoglalni a Hősök terét - Fischer Iván vezényletével Stravinsky Kártyajáték című darabjának élő zenekari játékára táncol majd 9 megye 17 településének 500 tanulója. Stravinsky zenéje az összefogásban rejlő lehetőséget és a művészetek közösségépítő erejét mutatja be a programban részt vevő fiataloknak és nem utolsó sorban, a TérTáncKoncert több ezer fős közönségének.

TérTáncKoncert Budapesti Fesztiválzenekar Fischer Iván Stravinsky Vári Bertalan Belinszky Anna

0 Komment

Beletapsolni az A-dúr klarinétversenybe a tételek között?! Na, de kérem… Kész, ezzel nagyjából el is mondtam minden negatívumot a Budapesti Fesztiválzenekar Mozart-koncertjéről, melyet május 8-án este volt szerencsém hallani.

Budapesti Fesztiválzenekar BFZ Fischer Iván Fejérvári Zsolt Ács Ákos Hanno Müller-Brahmann Norma Nahoun Barbara Kozelj Bernard Richter Mona Dániel
Fischer Iván (forrás: bfz.hu)

0 Komment

Fischer Iván a Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatójaként üzen a közönségnek azt követően, hogy az együttes támogatását a Fővárosi Közgyűlés 260 millió forintról 60 millió forintra csökkentette - előzetes konzultáció nélkül. A támogatás hiányának következményeként a zenekar számos koncertje kerülhet veszélybe: nagyzenekari bérletes hangversenyeik, Midnight Music előadásaik és Kakaókoncertjeik mellett olyan fontos, közösségi rendezvényeik is elmaradhatnak, mint amilyenek az idősek otthonában, elhagyott zsinagógákban vagy épp hátrányos helyzetű gyerekek számára adott kamarakoncertjeik.

Playliszt

0 Komment

HTML