Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Klasszikus zenei fesztiválok és maratonok virágkorát éljük. A "ha már lúd, legyen kövér" rendezvények divatjában mi mással emlékezhetnénk meg méltóbban Johann Sebastian Bach 330. születésnapjáról, mint egy egész napon át tartó maratonnal? A Művészetek Palotája egy minden eddiginél merészebb ünneplést csapott március 21-én: a Bach24-en pontosan egy nap alatt elhangzott a szerző összes szólóorgonára írt műve.

0 Komment

Elias Gottlob Haussmann sok festményt alkotott, ezek közül egyet mindenki ismer. Íme, Johann Sebastian Bach 1746-ban.

Playliszt

0 Komment

Anna Magdalenának egyáltalán nem volt könnyű élete, inkább legyünk őszinték és mondjuk ki, hogy fárasztó és stresszes volt.

Tehetséges énekesnő és zenész volt, de hozzáment egy csökönyös zsenihez, akinek életének központjában saját maga állt. Bach elvárta, hogy a világ körülötte forogjon és kifogásolta, hogy ez nem így van. Anna Magdaléna tehát szögre akasztotta a tehetségét és a családját helyezte élete középpontjába. 1723 és 1737 között minden évben terhes volt, 13 gyermeket szüle, közülük hetet pedig el is kellett temetnie.

1 Komment

Amikor a nyolcvanas években a Várban található Zenetudományi Intézetből a közeli menzára jártunk ebédelni (finoman szólva nem volt elegáns étterem, Köjálilag pedig kifejezetten kétes), a zeneszerzői jegyzékszámok segítségével tájékozódtunk a napi menüárakban.

0 Komment

HTML