Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

December 4-én, a Müpában tartott gálaesten immár tizenharmadik alkalommal vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői. Magyar zeneművészet kategóriában a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának döntése alapján (Baráti Kristóf hegedűművésszel és a Budapest Klezmer Banddel versenyezve) Kovács János karmester nyerte el a rangos elismerést.

Kovács János Prima Primissima Díj 2015 Fonó Budai Zeneház
Kovács János (fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)

0 Komment

Bartók Béla szeptember 26-án, hetven éve hunyt el New Yorkban. Az évforduló alkalmából számos koncert mellett a Bartók-összkiadás megindításának ünnepélyes bejelentésével is tisztelegtek a zeneszerző előtt. Az emlékezésre való felhívás mellett a hetvenedik évfordulónak komoly gyakorlati jelentősége is van: a vonatkozó törvények alapján ugyanis ez év végén járnak le Bartók Béla szerzői jogai. De miért is lehet "nemzetstratégiai jelentőségű" kérdés egy összkiadás, és milyen koncertekkel teremtettek idén méltó alkalmat a Bartókra való emlékezésre? Válogatott összefoglalónk következik a 2015. évi Bartók-nap rendezvényeiről.Bartók Béla

0 Komment

Ma 63 éves Kovács János karmester

Kevés olyan muzsikus van ma Magyarországon, akit szinte egybehangzóan kedvel a szakma. Nem titok, hogy a haza művészélet sem mentes az áskálódásoktól, klikkesedéstől. Kovács Jánost mégis valahogy mindenki szereti. Egyáltalán nem távolságtartó, mégis van tekintélye. Élvezetes vele beszélgetni, megkérdőjelezhetetlen zenei tudása mellett általános műveltsége is figyelemre méltó. A humoráról nem is beszélve! Jó hangulatú próbákat tart, minden muzsikus szereti. Kocsis Zoltán szerint (aki pedig nem éppen pozitív megjegyzéseiről híres) Kovács János a legjobb magyar karmester.

0 Komment

HTML