Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tavaly arra vállalkoztunk, hogy bemutassuk a Múzeumok Éjszakája valamennyi budapesti zenei programját. Idén szeretnék kicsit hazabeszélni, és hétköznapjaim színtere, a Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont szombati programjáról mesélni.

Liszt Múzeum Múzeumok Éjszakája Váradi László Ábrahám Márta Dobozy Borbála Bársony Péter Varga Gábor Marczi Mariann Mona Dániel

0 Komment

Van egy nagyszerű sorozat a FUGA-ban - helyesebben a sok nagyszerű sorozat közül az egyik -, mely igen találó név alatt fut: Provokált tradíciók. Jellemzően komponált reflexiókkal, azaz olyan új művekkel találkozhatunk e sorozat koncertjein, melyek direkt módon reflektálnak egy-egy múltbéli szerzőre (legyen az Bach vagy Mahler) vagy egy-egy műre. A felhangzó új darabok dialógust provokálnak a régiekkel, aztán azok vagy válaszolnak, vagy nem. E sorozat emblematikus darabja lehetne Ligeti György 1982-ben komponált Kürttriója, mely Brahms hasonló összeállítású (kürt, hegedű, zongora) kamaradarabján túl meglehetősen nyíltan incselkedik a beethoveni vagy a bartóki hagyománnyal is.

forrás: fuga.org.hu

0 Komment

HTML

Legfrissebb bejegyzések