Egy rangos zenei versenyen aratott győzelem mindig is komoly belépőnek számított a nemzetközi zenei életbe. A nem kis presztízsű díjak mellett értékes koncertmeghívásokkal és életre szóló kapcsolatokkal is gazdagodhatnak azok, akik sikert aratnak egy ilyen megmérettetésen. A zenei világ az elmúlt napokban egy nem mindennapi énekversenyre figyelt: a Zeneakadémia által megrendezett II. Nemzetközi Marton Énekversenyre, mely a fehérorosz Alexander Roslavets diadalával ért véget. A verseny díjátadó ünnepségét az épület szomszédságában történt körúti robbanás sem zavarhatta meg.

II. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny Zeneakadémia Alexander Roslavets Ankhbayar Enkhbold Horti Lilla Lucyna Jarzabek Marton Éva Miguel Lerín Szabó Stein Imre A győztesek (fotó: Zeneakadémia / Tuba Zoltán)
0 Komment

A verseny Nagydíját és a közönségdíjat a fehérorosz Alexander Roslavets nyerte, I. díjas lett a mongol Ankhbayar Enkhbold, a II. díjat az egyetlen döntőbe jutott magyar versenyzőnek, Horti Lillának ítélte oda a zsűri, míg a III. díjat a lengyel Lucyna Jarzabek kapta.

II. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny Zeneakadémia Alexander Roslavets Ankhbayar Enkhbold Horti Lilla Lucyna Jarzabek
Alexander Roslavets
 

A szombat esti döntőben tíz versenyző mérhette össze tudását: Ankhbayar Enkhbold (Mongólia), Horti Lilla (Magyarország), Lucyna Jarząbek (Lengyelország), Kszenyija Hovanova (Oroszország), Kim Eunhee (Dél-Korea), Azat Malik (Kazahsztán), Sylwia Olszyńska (Lengyelország), Theodora Raftisz (Ciprus), Alexander Roszlavec (Fehéroroszország) és Polina Samajeva (Oroszország) két-két áriát adtak elő zenekari kísérettel.

A verseny gálakoncertjére ma este 19.30-kor kerül sor a Magyar Állami Operaházban.

Playliszt

0 Komment

Mostantól néhány napig énekszótól lesz hangos a Zeneakadémia, és a nemzetközi operaélet legnagyobbjai fognak nyüzsögni a Liszt Ferenc téri épületben. A sorsolással ma kezdetét vette a megmérettetés, melynek élő fordulóin negyvennyolc énekes mutatja be tehetségét. A résztvevők rövid életrajza és versenyműsora ide kattintva érhető el.

II. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny Zeneakadémia Marton Éva (fotó: Zeneakadémia / Mudra László)
0 Komment

Ősszel néhány napra énekszótól lesz hangos a Zeneakadémia, és a nemzetközi operaélet legnagyobbjai fognak nyüzsögni a Liszt Ferenc téri épületben: ismét megrendezik a Nemzetközi Marton Éva Énekversenyt. Előkészületekről, újításokról, a hazai operavilágról, tanításról és magánéletről is beszélgettünk a verseny megálmodójával és névadójával, Marton Évával. - 2. rész

Marton Éva Nemzetközi Marton Éva Énekverseny Zeneakadémia Hózsa Zsófia Marton Éva zsűrizik az I. Nemzetközi Marton Éva Énekversenyen
(fotó: Zeneakadémia / Tuba Zoltán)
0 Komment

Ősszel néhány napra énekszótól lesz hangos a Zeneakadémia, és a nemzetközi operaélet legnagyobbjai fognak nyüzsögni a Liszt Ferenc téri épületben: ismét megrendezik a Nemzetközi Marton Éva Énekversenyt. Előkészületekről, újításokról, a hazai operavilágról, tanításról és magánéletről is beszélgettünk a verseny megálmodójával és névadójával, Marton Évával. - 1. rész

Marton Éva Nemzetközi Marton Éva Énekverseny Zeneakadémia Hózsa Zsófia Marton Éva (martoneva.hu)
0 Komment