Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nemcsak a siker, de a vihar is tombolt vasárnap este a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, ahol a Budapesti Nyári Fesztivál programsorozatának egyik operaelőadásaként éppen az Otello volt műsoron. Giuseppe Verdi művét mindössze két alkalommal, július 29-én és 31-én mutatták be, ráadásul a szabadtéri színház szervezőinek nagy aggodalmára pont esőt jósoltak a hétvégére. Az első előadás megúszta a vihart, de a második már nem; mégis a viharjelzés ellenére is teltházas közönség volt kíváncsi a több szempontból is rendhagyónak minősülő Otellóra.

Rost Andrea Marc Heller Kálmándy Mihály Otello Verdi Tóth Áron
Rost Andrea

1 Komment

Bartók Béla szeptember 26-án, hetven éve hunyt el New Yorkban. Az évforduló alkalmából számos koncert mellett a Bartók-összkiadás megindításának ünnepélyes bejelentésével is tisztelegtek a zeneszerző előtt. Az emlékezésre való felhívás mellett a hetvenedik évfordulónak komoly gyakorlati jelentősége is van: a vonatkozó törvények alapján ugyanis ez év végén járnak le Bartók Béla szerzői jogai. De miért is lehet "nemzetstratégiai jelentőségű" kérdés egy összkiadás, és milyen koncertekkel teremtettek idén méltó alkalmat a Bartókra való emlékezésre? Válogatott összefoglalónk következik a 2015. évi Bartók-nap rendezvényeiről.Bartók Béla

0 Komment

Először énekli Judit szerepét, nemsokára egy rendhagyó, hangot és mozdulatművészetet egyesítő előadással debütál, Bécsben pedig a Csárdáskirálynőben is színpadra lép. Rost Andrea tele van életerővel, kifogyhatatlan energiával és kíváncsisággal tart az újabb és újabb szerepek, álmok felé. A Kékszakállú első próbáját követően Juditról, Toscáról, a titkokat rejtő és az új kihívásokra nyíló ajtókról is beszélgettünk.

Rost Andrea
Rost Andrea (fotó: Barna Bálint)

0 Komment

HTML