Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A nemrég Bartók-Pásztory-díjjal kitüntetett Tallér Zsófia zeneszerzővel, a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatási rektorhelyettesével beszélgettünk a zeneszerzők megváltozott társadalmi szerepéről, színházi- és filmzenéről, kortárs zenekritikáról, gender-orientált kérdésekről és az alapfokú zeneoktatásról. Második rész.

Tallér Zsófia Bartók-Pásztory-díj Merényi Péter
Várjon Dénes és Tallér Zsófia a Bartók-Pásztory-díj átadóján
(fotó: Zeneakadémia / Bielik István)

0 Komment

A nemrég Bartók-Pásztory-díjjal kitüntetett Tallér Zsófia zeneszerzővel, a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatási rektorhelyettesével beszélgettünk a zeneszerzők megváltozott társadalmi szerepéről, színházi- és filmzenéről, kortárs zenekritikáról, gender-orientált kérdésekről és az alapfokú zeneoktatásról. Első rész.

Tallér Zsófia Bartók-Pásztory-díj Merényi Péter
Tallér Zsófia

0 Komment

Amikor megtudtam, hogy 2016-ban Tallér Zsófia zeneszerzőnek és Várjon Dénes zongoraművésznek ítélték oda a Bartók Béla-Pásztory Ditta díjat, tudtam, hogy képtelen leszek személyes hangvétel és elfogultság nélkül megírni ezt a beszámolót…

Bartók Bartók Béla Pásztory Ditta Bartók-Pásztory díj Tallér Zsófia Várjon Dénes Devich János Fekete Gyula Vigh Andrea Zeneakadémia Mona Dániel
Várjon Dénes és Tallér Zsófia

0 Komment

Egyszerre titokzatos és őszinte, izgalmas és lírai Tallér Zsófia új meseoperája, a Leánder és Lenszirom. A zeneszerzővel a bemutató kapcsán a darab születéséről, a gyerekközönséggel való kommunikációról, zenéről és humánumról beszélgettünk. Nagyinterjú.

Tallér Zsófia
Tallér Zsófia (fotó: Istvánffy Zoltán)

0 Komment

HTML