Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tudom, "hogy ki lehessen érdemes legyen kimenni a parkba", de úgy értem, a Playliszten is legyen tánc! Néptáncos létemre nemigen foglalkoztam még a témával itt, a blogon, de egy indiai táncelőadás arra sarkallt, hogy elgondolkozzak a tánczene és a táncos kapcsolatán.

Guru Kelucharan Mohapatra Padmini Táncegyüttes Tölli Surupa Zsófia Tóth Ilona Csilla Magyar Melinda Sandhyadipa Kar Mona Dániel
Sandhyadipa Kar (forrás: indianembassy.hu)

0 Komment

Még mindig csütörtökök, még mindig Corvin Bar és még mindig ízig-vérig kortárs zenék, szerzők, muzsikusok. Szeptember 15-én folytatódik a MetronómTető, ezúttal a fuvola kerül középpontba.

Metronóm MetronómTető Corvin Bar Fuvola Fuvolamaraton Nagy Ákos Matuz Gergely Belinszky Anna Mona Dániel Gyöngyössy Zoltán Baráth Bálint Bánkövi Gyula Matuz István Bán Annamária Détári Anna Kanyó Dávid Szűcs Péter

0 Komment

Nemcsak a világ legjobb zongoristái ülhetnek ezúttal hangszer mögé a Zeneakadémiának is otthont adó Liszt Ferenc téren, de néhány, képzőművész hallgatók által új életre keltett hangszernek köszönhetően most bárki elindulhat a világhírnév felé. Aki pedig mégis a profikat részesítené előnyben, az ingyenes minikoncerteket hallgathat Fischer Annie- és Lakatos Ablakos Dezső-ösztöndíjas művészek tolmácsolásában a Zeneakadémia előtt megszólaló 1904-es Steinway zongorán, vagy besétálhat a zenepalotába, ahol a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny valamennyi fordulójának tanúja lehet.

Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny Zeneakadémia feladat Hosszúlépés
(fotó: Szécsi István / Fidelio)

0 Komment

Van valaki, akinek feltétel nélkül elhiszem, hogy César Franck zenéjében nincs semmi ódon, 19. századi. Sőt, neki még azt is elhinném, hogy Franck kortárs zene.

Kaposfest Baráti Kristóf Várdai István Olli Mustonen Kirill Troussov Pusker Júlia Blythe Engström Stachó László
Kirill Troussov, Olli Mustonen, Pusker Júlia, Blythe Engström és Várdai István (fotó: Mózsi Gábor)

0 Komment

Augusztus 17-én otthon hagytam a kritikust. Csak a műkedvelő énemmel mentem a Kaposfestre. Aztán a délelőtti koncertről Sosztakovics 15. szimfóniájának kamaraátiratától telve indultam vissza a szobámba. Micsoda élmény, jó volna leírni! De mondom, a kritikus szabadnapos. Este azonban Olli Mustonen zongorázott. Torkon ragadtam hát a kritikust: - Ezt nem tarthatod magadban! Ha nem, hát nem.

Kaposfest Baráti Kristóf Várdai István Olli Mustonen Victor Derevianko Tömösközi László Joó Szabolcs Schlanger Tamás Víkingur Ólafsson Baráth Emőke Fejérvári Zoltán Mathieu Dufour Kohán István Farkas Gábor Würtz Klára Gringolts kvartett David Walter Kirill Troussov Pusker Júlia Blythe Engström Mona Dániel
Olli Mustonen

0 Komment