AJÁNLÓ
 
16:53
2015. 06. 29.
Egy kanadai MC, zongorista és dalszerző nemrég azzal az ötlettel állt elő, hogy felfedi a...
A bejegyzés folyatódik
 
16:53
2015. 06. 29.
A skóciai East Neuk zenei fesztivál, amely tavaly Schubertet formálta meg a parton, idén egy...
A bejegyzés folyatódik
 
16:53
2015. 06. 29.
A fuvolista nagy levegőt vesz,drámaian nekikészül az előadásnak, majd konstatálja, hogy a zongorakísérője...
A bejegyzés folyatódik
 
16:53
2015. 06. 29.
Valaha taxisofőrök, misztikusok vagy ornitológusok voltak. Sőt mi több, egyikőjük még miniszterelnökként...
A bejegyzés folyatódik
 
16:53
2015. 06. 29.
Holnap kezdetét veszi a több mint egy héten át tartó VI. Nemzetközi Nyári Zenei Fesztivál...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Alig telt el néhány óra Péter Bence új videójának nyilvánosságra kerülése óta, máris több mint 2 millióan látták, és több tízezren osztották meg a Bad című szám feldolgozását a facebookon.

 

Péter Bencéről eddig a leggyorsabb zongoristaként hallhatott a világ: 2012-ben 765 hang egy percen belüli leütésével állított fel Guiness rekordot, megelőzve ezzel többek között a korábbi rekordert, Havasi Balázst. Ha hihetünk Bence egy korábbi kijelentésének, a rekord nem cél, csak egy eszköz volt számára, hogy a vele járó médiafigyelmet később jó célokra használja. "Ha változtatni akarok a dolgokon, vagy üzenetet közvetíteni az embereknek, előbb valamivel népszerűséget kell szereznem." - nyilatkozott még a rekordot követően, 2012-ben.

Lassan elkezdhetünk gondolkozni azon, hogy egy új Havasi Balázzsal és felturbózótt show-elemekkel van-e csak dolgunk, vagy egy egyéni stílussal bíró, valóban virtuóz és tehetséges fiatal zongorista őszinte előadásai törnek most világhírnévre.

Vajon tényleg megdöglik a zeneiparban, aki nem hatásvadász? És ha valaki képzett klasszikus zenészként később nem a komolyzenei színtéren tesz szert népszerűségre, az mindig csak számító lehet és értéktelen?

A témáról egyébként korábban épp Havasi Balázs zenei körökben sok biztosítékot kivert plakátjai és túlhype-olt előadásai kapcsán Fazekas Gergely zenetörténész és Hollerung Gábor karmester folytatott eszmecserét, amelyben igen érzékenyen járták körül a hatásvadászat és a nyomokban klasszikus elemeket tartalmazó műfajok érvényesülésének kérdéseit.

Azt egyelőre nem tudhatjuk, hogy Péter Bence milyen "jó célokra" fogja felhasználni a nagy médiafigyelmet és a hirtelen jött népszerűséget, abban viszont a fenti videó alapján is biztosak lehetünk, hogy van érzéke hozzá, hogyan kell felrobbantani az internetet.

0 Komment