Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Előfordul, hogy egy koncertnek már a műsor-összeállítása is egyfajta interpretációt sugall. Így volt ez az Óbudai Danubia Zenekar legutóbbi zeneakadémiai fellépésén, a "Hősök vagyunk" sorozat zárókoncertjén is, ahol a mottó a Reményt sejtette - a sokkal kézenfekvőbb Gyász helyett.

Óbudai Danubia Zenekar Hámori Máté Kodály Kórus Debrecen Szabó Sipos Máté Kolonits Klára Balga Gabriella Rab Gyula Kovács István Bóka Gábor
Óbudai Danubia Zenekar (forrás: odz.hu)

0 Komment

A Zeneakadémia Nagytermében megrendezett hangversennyel és nemzetközi konferenciával ünnepelték a kecskeméti Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézet és a Nemzetközi Kodály Társaság 1975-ös megalapításának 40. évfordulóját. A rendezvényeket megelőző sajtóeseményen többek között Kodály Zoltánné Péczely Saroltával, és Suzanne Konings-szal, a Hágai Királyi Zeneakadémia oktatójával is találkozhattunk.

Kodály Zoltán

0 Komment

Mosonyi-mise a Mátyásban a MÁV-tól - így tudnám legrövidebben és legemmesebben összefoglalni, mit hallottam tegnap este a Várban. A szimfonikus zenekar e koncertjével emlékezett meg a 200 éve született Mosonyi Mihályról.

0 Komment

A Régi Zeneakadémia kamaratermében adott sajtótájékoztatót Marton Éva, Domokos Zsuzsanna (a budapesti Liszt-múzeum igazgatónője), valamint a Magyar Művészeti Akadémia főtitkára, Kucsera Tamás Gergely. Hogy miért? Mert közeleg a Szent Erzsébet legendája magyar nyelvű bemutatójának 150. évfordulója.

0 Komment

HTML