Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sosem gondoltam volna, hogy az általában az "aki éjjel legény" jellegű rosszalló beszólásokat megelőző "merre buliztál?" kérdésre nemes egyszerűséggel azt fogom válaszolni egyszer, hogy az Operában. A szemek többnyire elkerekedtek, és a szúrós megjegyzések is elmaradtak.

Magyar Állami Operaház Opera European Opera Days Aczél András Menyhárt Zsuzsanna Szilvásy Júlia Tatiana Melnik Balázsi Gergely Körtvély Gergő Karczag Márton Lakatos Márk Rőser Orsolya Hajnalka Várhelyi Éva Busa Tamás Fülep Máté Köteles Géza Nádasdy András Bognár Dorina Anger Ferenc Solymosi Tamás Várkonyi Judit Tóth Endre

0 Komment

A CD, amit a kezemben tartok, többszörösen új és egyben többszörösen régi. Régi, hiszen már két éve megjelent, de új, hiszen alig találkozni vele lemezboltokban. Új, hiszen a rajta lévő felvételek először hallhatók publikus kiadványon - s régi, hiszen ezek a felvételek az ötvenes években készültek. Régi, hiszen a rendkívül népszerű énekművész már négy évtizede csak hangfelvételei által van köztünk, de új, hiszen az énekesnő népszerűsége ellenére meglepő módon erről a CD-ről nem született még recenzió.

0 Komment

Vajon sejthette-e két esztendeje Orendt Gyula, sepsiszentgyörgyi születésű, akkor 26 éves fiatalember, hogy élete álma, Monteverdi Orfeója címszerepének eléneklése ilyen hamar valóra válik? Vajon gondolhatta-e 2011 szilveszterestjén a bécsi Theater an der Wien nézőterén ülve, hogy a sors kifürkészhetetlen akarata folytán az akkor és ott látott rendezésben debütálhat majd mint trák dalnok? Ő, aki az idő tájt "csupán" stúdiósa volt annak a berlini Staatsopernek, melynek ma már megbecsült szólistája… Az álom, ha nem is Bécsben (ahol Orendt a Volksoper tagjaként kezdte nemzetközi pályafutását), de legalábbis a lotaringiai Nancy ékszerdoboz-operaházában, a produkciót átvevő Opéra national de Lorraine-ben valósult meg.

0 Komment

HTML