Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vagy inkább Kamara.húúú? A Zeneakadémián Simon Izabella és Várjon Dénes művészeti vezetésével megvalósuló kamarazenei fesztivál eddigi koncertjeitől ugyanis leesett az állunk. Európa élvonalába tartozó színvonal, európai sztárzenészek - első, de nem utolsó beszámolónk a Kamara.hu fesztiválról…

Kamara.hu Zeneakadémia Simon Izabella Várjon Dénes Pasztircsák Polina Radovan Vlatković Baráti Kristóf Várdai István Mona Dániel
Radovan Vlatković, Várdai István, Baráti Kristóf, Várjon Dénes, Pasztircsák Polina, Simon Izabella és Veronika Eberle (fotó: Belinszky Anna)

0 Komment

"Na, most végre sok szék van!" - hallottam a koncert előtti pillanatokban a mögöttem ülők beszélgetését (mint útközben kiderült, nemcsak a nézőtérrel, hanem még inkább a színpad berendezésével kapcsolatban). Csak remélni tudtam, hogy nem érte őket váratlan csalódás pár perccel később, az első mű (Webern: Langsamer Satz) megszólaláskor, mikor "mindössze" négy ember, egészen pontosan az Apollon Musagete Quartett tagjai érkeztek a színpadra.

Az Apollon Musagete Quartett

0 Komment

Maximálisan meg tudom érteni azokat a zenészeket, akik mindennél többre tartják a kamarazenélést. A Kaposfest vasárnap délelőtti koncertjén azt hiszem, ez a nagy igazság mindenki számára világossá vált.

Dudu Carmel, Szűcs Máté, Várdai István és Koh Gabriel Kameda
A Mozart-oboanégyes próbája: Dudu Carmel, Szűcs Máté, Várdai István és Koh Gabriel Kameda
(fotó: Rockstar Photographers - Mózsi Gábor)

0 Komment

Hát, igen… Így a Kaposfest harmadik napjához érve elkerülhetetlen volt, hogy a szűnni nem akaró tapsot ráadással hálálják meg a művészek. A fellépők mind hatalmas repertoárral készültek a fesztiválra, így nem csoda, hogy nincs még több mű a tarsolyukban, és szombat este "csak" az utolsó darab zárótételének megismétlésére került sor ráadás gyanánt. De ki ne hallgatna meg szívesen egy Bach-concerto tételt újra és újra? Pláne ilyen előadókkal.

Baráti Kristóf és Dudu Carmel
Baráti Kristóf és Dudu Carmel

0 Komment

Pedig hogy kitaláltam, hogy ha rossz lesz a koncert, akkor Laposfestre fogom keresztelni a kritikámat… Most kereshetek új címet - a Kaposfest nyitókoncertje, az új művészeti vezetők bemutatkozása tízből tízes volt.

Szivárvány Kultúrpalota
Szivárvány Kultúrpalota (forrás: kaposvarmost.hu)

0 Komment

HTML

Legfrissebb bejegyzések