Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Jó 15 évvel ezelőtt egy ismerősöm szólt, hogy a Vigadóban (akkor még nyitva volt) próbál a Liszt Ferenc Kamarazenekar, be lehetne lógni. Vivaldi Négy évszakja volt a menü, amit már akkor nagyon szerettem. A szólista Pauk György volt, az ő nevét akkor még nem ismertem, de már ott a helyszínen azonnal beláttam, hogy ez az én hiányosságom volt.

0 Komment

A Milwaukee-i Megyei Bíróság előtt bűnösnek vallotta magát Salah Salahadyn.

A 42 éves férfit azzal vádolták, hogy hogy ő volt az értelmi szerzője a Lipinski Stradivarius január végi eltulajdonításának. Az 1715-ben készült hangszer korábban Frank Almond, a Milwaukee-i Szimfonikus Zenekar koncertmestere tulajdona volt.

0 Komment

107 éve hunyt el Joachim József. Ha Paganini az ördög hegedűse volt, akkor Joachim az angyaloké…

0 Komment

Új kezdeményezés Szingarpúrban - Kulturális mérföldkő Délkelet-Ázsiában

2015. január 10-e és 21-e között rendezik meg első ízben a Szingapúri Nemzetközi hegedűversenyt. Az eseménynek a Yong Siew Toh Konzervatórium ad helyet. A kimondottan fiatal tehetségek felfedezésére és segítésére irányuló megmérettetést a Szingapúri Távol-Keleti Szervezet, a Hong Leong Alapítvány, a Lee Alapítvány, a Szingapúri Nemzeti Művészeti Tanács, valamint Mr. és Mrs. Rin Kei Mei támogatja. Az első helyezett 50.000 amerikai dollárt és számos fellépési lehetőséget kap, többek között egy teljes estet a Londoni Filharmonikus Zenekarral.

0 Komment

A hét elején kiszabadult fogságából az a hét hegedűvonó, amelyet múlt szombaton foglaltak le az Amerikai Egyesült Államok vámtisztviselői a new york-i John F. Kennedy repülőtéren.

0 Komment

HTML

Legfrissebb bejegyzések