Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Gourmet vacsora lesz - gondoltam magamban, amikor a főszerkesztők által januárra elénk tett listából a naptáram és az érdeklődésem szorzataként kiválasztottam Baráti Kristóf szólóestjét, amelyen Johann Sebastian Bach Szólóhegedű-szonátáit és partitáit (az összeset, BWV 1001-1006, bár nem ebben a sorrendben) játszotta a hegedűművész. Persze ez a "gourmet" jelző igen keveset mond egy ilyen vállalkozásról, amely előadónak és közönségnek is igazi próbatétel, afféle zeneakadémiai Mount Everest, biztosítókötél, serpa és alaptábor nélkül.

Baráti Kristóf Johann Sebastian Bach Zeneakadémia hegedű Czinege Ádám
Baráti Kristóf

0 Komment

A cselló szerelmeseinek az elmúlt másfél hét igazi Kánaán volt. Október 29-én A tehetség kötelez című sorozat keretében a Zeneakadémia Karrierirodájának támogatottja, Kokas Dóra adott önálló estet. November 6-án a Müpában hallhattuk az Orchestre de Paris fantasztikus koncertjét, amelyen megszólalt Saint-Saëns I. csellóversenye is az argentin Sol Gabetta szólójával. Ám a legjobban várt esemény minden bizonnyal Perényi Miklós vállalkozása volt, aki november 5-én és 7-én két hangversenyen adta elő Bach összes szóló csellószvitjét a Zeneakadémia Nagytermében. Volt szerencsém végigülni ezt a szeánszot…

1 Komment

Az ördög ügyvédjének interjúját követően azt is bemutatjuk, hogyan vélekedett a Guardian kritikusa Schiff András Goldberg-interpretációjáról. Andrew Clements kritikája következik.

Schiff András (fotó: The Guardian / Nadia F Romanini)

0 Komment

Egy hónapja látott napvilágot az a nem mindennapi interjú, melyet egy provokatív riporter, maga az ördög ügyvédje készített Schiff Andrással. A művész augusztus végi - akkor még csak közelgő - koncertje kapcsán a kérdező a Goldberg-variációk szentségének nevében beleköt a helyszínbe, a hangszerbe és az előadás módjába is.

Schiff András
Schiff András (fotó: Hiroyuki Ito / Getty Images)

0 Komment

Régóta tartozom már ezzel a beszámolóval. A świdnicai Bach-fesztivál zászlóshajója, a Béke-templomban előadott opera, Händel Sosarméja olyan vegyes érzéseket váltott ki belőlem, hogy hol így, hol úgy akartam megírni róla a cikket. Karikírozzam ki, amit már-már röhejesnek tartottam? Fókuszáljak arra, ami tetszett? Meglátjuk…

0 Komment

HTML