Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az ördög ügyvédjének interjúját követően azt is bemutatjuk, hogyan vélekedett a Guardian kritikusa Schiff András Goldberg-interpretációjáról. Andrew Clements kritikája következik.

Schiff András (fotó: The Guardian / Nadia F Romanini)

0 Komment

Egy hónapja látott napvilágot az a nem mindennapi interjú, melyet egy provokatív riporter, maga az ördög ügyvédje készített Schiff Andrással. A művész augusztus végi - akkor még csak közelgő - koncertje kapcsán a kérdező a Goldberg-variációk szentségének nevében beleköt a helyszínbe, a hangszerbe és az előadás módjába is.

Schiff András
Schiff András (fotó: Hiroyuki Ito / Getty Images)

0 Komment

Valaha taxisofőrök, misztikusok vagy ornitológusok voltak. Sőt mi több, egyikőjük még miniszterelnökként is tevékenykedett. Bemutatjuk a zene legnagyobb "ezermestereit".

1 Komment

Mikor Margaret Thatcher arról töprengett, mi is a tökéletes hatalom, arra jutott, hogy a karmesterség. "Irigy volt rám - mondta Herbert von Karajan - mivel az emberek mindig azt csinálták, amit kértem." A hatalom azonban csupán egy káprázat, mely elhalványul, ahogy közelebb kerülünk hozzá. Amit Thatcher asszony látott, az csupán látszat, félrevezetés volt, sosem a lényeg. Lehet, hogy a nagy karmestereké a dicsőség, de van valaki más, aki a háttérből irányít. Mindenfajta hatalom mögött ott áll egy nagyobb erő. Minden karmester mögött ott állt Ronald Wilford.

Herbert von Karajan (fotó: Getty Images)

0 Komment