Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Liszt Ferenc születésének 205., halálának 130. évfordulójának alkalmából rendezi meg újra a Filharmónia a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyt 2016. szeptember 2-11. között a Zeneakadémián. Az 1984. január 1. után született zongoristák még május 2-ig jelentkezhetnek a megmérettetésre. A verseny apropóján Dráfi Kálmánnal művészetoktatásról, mester-növendék-kapcsolatról is beszélgettünk. Második rész.

Dráfi Kálmán Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny Zeneakadémia Hózsa Zsófia
Dráfi Kálmán

0 Komment

A Billentyűs és Akkordikus Hangszerek Tanszékének vezetőjével, Dráfi Kálmánnal beszélgettünk többek között művészetoktatásról, mester-növendék-kapcsolatról és a szeptemberi Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyről. Első rész.

Dráfi Kálmán Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny Zeneakadémia Hózsa Zsófia
Dráfi Kálmán

0 Komment

Liszt Ferenc kamarazenekar + világhírű szólista = siker. Régi recept ez a magyar zeneélet konyhájában, ami március 7-én újra terítékre került a Zeneakadémián. Ezúttal a kiváló fuvolista, Emmanuel Pahud lépett színpadra a zenekarral, műsorukon barokk darabokkal.

Liszt Ferenc kamarazenekar Emmanuel Pahud Zeneakadémia Elek Martin
Emmanuel Pahud

0 Komment

Nemrég írtunk olyan zenészről, akinek a YouTube volt a dobbantó a világ nagy színpadaihoz. A mindössze 24 éves Roman Kimmel is valami hasonló a helyzet. Aki azonban nem látta a videóit, többször is nagyot nézhetett a hegedűvirtuóz december 8-i zeneakadémiai koncertjén.

Roman Kim Liszt Ferenc Kamarazenekar Zeneakadémia Mona Dániel
Roman Kim

0 Komment

Egész évben vártuk, november 14-én végre elérkezett a január óta kerek születésnapját ünneplő Zeneakadémia avatóünnepségének 140. évfordulója. Hogy mennyi program, projekt és koncert valósult meg ennek apropójából, még felsorolni is nehéz. Próbáljuk azért meg!

A homlokzati díszkivilágítás
A homlokzati díszkivilágítás (fotó: Handler Bálint)

0 Komment

HTML