Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Felsorolni is nehéz lenne, hány olyan koncertsorozatot hallhattunk Budapesten az elmúlt években, amelyek esetén az előadó(k) erőbedobása adta az esemény maratoni jellegét, azonban a Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa közös produkciójaként megrendezett Mendelssohn-Schumann-maraton leginkább a közönség figyelmét és kitartását tette próbára. Egy nap alatt összesen tizenegy koncert hangzott el változatos előadói gárdával a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben és a Fesztivál Színházban, amelyekkel párhuzamosan az Üvegteremben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóinak hangversenyei, az Előadóteremben pedig vetítések szórakoztatták az odalátogatókat.

Mendelssohn Schumann Budapesti Fesztiválzenekar Müpa MÁV Szimfonikus Zenekar Csaba Péter Pannon Filharmonikusok Vass András Horváth Pál

0 Komment

Tudom, hogy szentségtörés, de Goldmark-év ide vagy oda, nekem akkor is Goldmark Károly művei tetszettek legkevésbé a MÁV Szimfonikus Zenekar október 27-i zeneakadémiai koncertjén. Olyan gyakran előfordul, hogy szeretjük a művet, de nem győz meg az előadás. Ezúttal szerettem az interpretációt, de a mű maga nem nyűgözött le.

MÁV Szimfonikus Zenekar
MÁV Szimfonikus Zenekar (forrás: mavzenekar.hu)

0 Komment

Parádés műsor: Csajkovszkij 1812 nyitánya, Glazunov Hegedűversenye Baráti Kristóffal, majd a szünet után Csajkovszkij 6. szimfóniája. Kritikai él nélkül mondatjuk: igencsak populista összeállítás, amolyan "best of"orosz romantika. A csábításnak én magam sem tudtam ellenállni. Köszöntjük utasainkat, a MÁV szimfonikusok október 9-i zeneakadémiai koncertjének kritikája következik.

MÁV Szimfonikus Zenekar
MÁV Szimfonikus Zenekar (forrás: mavzenekar.hu)

0 Komment

Mosonyi-mise a Mátyásban a MÁV-tól - így tudnám legrövidebben és legemmesebben összefoglalni, mit hallottam tegnap este a Várban. A szimfonikus zenekar e koncertjével emlékezett meg a 200 éve született Mosonyi Mihályról.

0 Komment

"Na, jön a nép rendesen, szuper! Ez most tele lesz ma. Szép a műsor." Bálint Gábornak igaza volt: a nézőtér tele volt, a műsor pedig gyönyörű. A Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál igazgatójával a MÁV Szimfonikus Zenekar július 9-i koncertje előtt beszélgettem, majd meghallgattam a koncertet is. Kritinterjú vagy mi a szösz következik…

forrás: szinhazport24.hu

0 Komment

HTML