Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nemcsak a siker, de a vihar is tombolt vasárnap este a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, ahol a Budapesti Nyári Fesztivál programsorozatának egyik operaelőadásaként éppen az Otello volt műsoron. Giuseppe Verdi művét mindössze két alkalommal, július 29-én és 31-én mutatták be, ráadásul a szabadtéri színház szervezőinek nagy aggodalmára pont esőt jósoltak a hétvégére. Az első előadás megúszta a vihart, de a második már nem; mégis a viharjelzés ellenére is teltházas közönség volt kíváncsi a több szempontból is rendhagyónak minősülő Otellóra.

Rost Andrea Marc Heller Kálmándy Mihály Otello Verdi Tóth Áron
Rost Andrea

1 Komment

Újda

Új az Aida! Mohácsi János újrarendezte az operairodalom legnagyobb klasszikusát. Hatalmas siker koronázta a sziklák közé élve eltemetett szerelmes pár történetének előadását, mert a rendező minimális mennyiségű önkényes eszközzel, jólesően hagyományos módon vitte színre az ABC-operák A-ját.

0 Komment

Orendt Gyula szenzációs sikere a brit fővárosban

Az elmúlt hetekben két sztárt is ünnepelt a Királyi Covent Garden Operaház közönsége. Az egyik a német tenor, Jonas Kaufmann, aki ezúttal Giordano verista operájának, az Andrea Chénier-nek címszerepében remekelt. A másik az erdélyi magyar bariton, Orendt Gyula, aki Monteverdi boldogtalan sorsú dalnokát, Orfeót formálta meg úgy, hogy az még a hűvös angolokat is heves tetszésnyilvánításra ragadtatta.

0 Komment

Az elmúlt hétvégén kedvesen pöfékelő, helyi érdekű vasútra és minden igényt kielégítő, nemzetközi luxusvonatra is felülhettek, akik a barokk zene kimeríthetetlenül gazdag tájaira kívántak elbarangolni. Szombaton az Osztrák-Magyar Haydn Zenekar Bach-Händel-Bassani-Monteverdi-estjét hallhattuk az MTA Széchenyi téri dísztermében Fischer Ádám - barokk módra - csembaló mellől folytatott zenei irányításával. Vasárnap - minden bizonnyal az idei Budapesti Tavaszi fesztivál kiemelkedő eseményeként - Händel Orlandója hangzott el "félig szcenírozottan" a Zeneakadémia Nagytermében a Jean-Christophe Spinosi vezényelte Ensemble Matheus és nemzetközi sztárszólisták előadásában.

0 Komment

Vajon sejthette-e két esztendeje Orendt Gyula, sepsiszentgyörgyi születésű, akkor 26 éves fiatalember, hogy élete álma, Monteverdi Orfeója címszerepének eléneklése ilyen hamar valóra válik? Vajon gondolhatta-e 2011 szilveszterestjén a bécsi Theater an der Wien nézőterén ülve, hogy a sors kifürkészhetetlen akarata folytán az akkor és ott látott rendezésben debütálhat majd mint trák dalnok? Ő, aki az idő tájt "csupán" stúdiósa volt annak a berlini Staatsopernek, melynek ma már megbecsült szólistája… Az álom, ha nem is Bécsben (ahol Orendt a Volksoper tagjaként kezdte nemzetközi pályafutását), de legalábbis a lotaringiai Nancy ékszerdoboz-operaházában, a produkciót átvevő Opéra national de Lorraine-ben valósult meg.

0 Komment

HTML