Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egy rangos zenei versenyen aratott győzelem mindig is komoly belépőnek számított a nemzetközi zenei életbe. A nem kis presztízsű díjak mellett értékes koncertmeghívásokkal és életre szóló kapcsolatokkal is gazdagodhatnak azok, akik sikert aratnak egy ilyen megmérettetésen. A zenei világ az elmúlt napokban egy nem mindennapi énekversenyre figyelt: a Zeneakadémia által megrendezett II. Nemzetközi Marton Énekversenyre, mely a fehérorosz Alexander Roslavets diadalával ért véget. A verseny díjátadó ünnepségét az épület szomszédságában történt körúti robbanás sem zavarhatta meg.

II. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny Zeneakadémia Alexander Roslavets Ankhbayar Enkhbold Horti Lilla Lucyna Jarzabek Marton Éva Miguel Lerín Szabó Stein Imre
A győztesek (fotó: Zeneakadémia / Tuba Zoltán)

0 Komment

A verseny Nagydíját és a közönségdíjat a fehérorosz Alexander Roslavets nyerte, I. díjas lett a mongol Ankhbayar Enkhbold, a II. díjat az egyetlen döntőbe jutott magyar versenyzőnek, Horti Lillának ítélte oda a zsűri, míg a III. díjat a lengyel Lucyna Jarzabek kapta.

II. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny Zeneakadémia Alexander Roslavets Ankhbayar Enkhbold Horti Lilla Lucyna Jarzabek
Alexander Roslavets
 

A szombat esti döntőben tíz versenyző mérhette össze tudását: Ankhbayar Enkhbold (Mongólia), Horti Lilla (Magyarország), Lucyna Jarząbek (Lengyelország), Kszenyija Hovanova (Oroszország), Kim Eunhee (Dél-Korea), Azat Malik (Kazahsztán), Sylwia Olszyńska (Lengyelország), Theodora Raftisz (Ciprus), Alexander Roszlavec (Fehéroroszország) és Polina Samajeva (Oroszország) két-két áriát adtak elő zenekari kísérettel.

A verseny gálakoncertjére ma este 19.30-kor kerül sor a Magyar Állami Operaházban.

Playliszt

0 Komment

HTML