Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Anyák napján a Concerto Budapest nem az édesanyákra helyezte a hangsúlyt, hanem az Atyára. Május elsején nem kisebb munkát ünnepeltek, mint az Úrét, vagyis a teremtést. Májusfa nem volt a Zeneakadémián, Haydn-oratórium annál inkább.

Concerto Budapest Keller András Sebestyén Miklós Megyesi Zoltán Baráth Emőke Új Liszt Ferenc Kamarakórus Zeneakadémia Mona Dániel
fotó: Benkő Sándor

0 Komment

PORAT/HÉJA - ezt az elsőre talán fantáziátlan címet kapta a Concerto Budapest december 1-jei hangversenye. De a zeneakadémiai estnek tényleg két főszereplője volt, kár lett volna hát túlbonyolítani a közönségcsalogató címet. Én is csak így tudom összefoglalni a koncertet: PORAT/HÉJA.

Concerto Budapest Matan Porat Héja Domonkos Zeneakadémia Mona Dániel
Matan Porat és a Concerto Budapest

0 Komment

Matan Porat azok közé a fiatal tehetségek közé tartozik, akik csillogó külsőségek helyett érett, egyéni stílusukkal keltenek feltűnést a zenei világban. Az izraeli zongorista-zeneszerő a világ legnagyobb koncerttermeinek sorában decemberben a Zeneakadémián ad koncertet, ahol a Concerto Budapest zenekarával debütál. A művészt a közös hangverseny részleteiről és a zongorista-zeneszerző lét kihívásairól kérdeztük.

Matan Porat Concerto Budapest Héja Domonkos Zeneakadémia Belinszky Anna
Matan Porat (fotó: Neda Navaee)

0 Komment

Mi motivál egy YouTube-zongoristát, és mit keres Magyarországon? És tényleg lehetetlen eljátszani Rachmaninov 3. zongoraversenyét? Valentina Lisitsával, "az internet legnézettebb komolyzenészével" beszélgettünk.

Valentina Lisitsa Concerto Budapest Keller András Belinszky Anna
fotó: Decca / Gilbert François

0 Komment

Ma délután sajtótájékoztató keretében mutatták be Várjon Dénes és a Keller András vezette Concerto Budapest közös munkájának eredményét, a három lemezből álló, Beethoven összes zongoraversenyét tartalmazó kiadványt a Hungaroton Rottenbiller utcai székházában. Természetesen a méltán legendásnak nevezett stúdióban…

0 Komment