Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kiegészített Mozart- és Mahler-töredékek hangoztak el a Sectio Aurea (Aranymetszés) elnevezésű zenei "szabadcsapat" koncertjén. Maszkabálban voltunk, mégis valamiféle komorság ült a hangversenyen.

0 Komment

Kikérte-e volna magának Bach, ha a Goldberg-variációkban felbukkan egy basszusklarinét? Tudható, hogy a mester lelkesen érdeklődött a hangszerépítés újdonságai iránt, úgyhogy a válasz: aligha.

A fenti címen adott jólesően provokatív koncertet a CONTRASTON nevű, 2013-ban alapított formáció. A kvartett három tagja - Rajk Judit (alt), Csonka Gábor (hegedű) és Mohácsi Gyula (brácsa) - Corelli Consortban régebb óta muzsikál együtt, hozzájuk csatlakozott basszusklarinétjával Horia Dumitrache. A csapat repertoárján a barokk korszak mestereinek kompozíciói állnak, természetesen átiratban (vagy csak egyszerűen más hangszereken megszólaltatva).

CONTRASTON (fotó: Szalay Krisztián)

0 Komment

Mi történt 100 éve, 1913-ban a zongoramuzsikában? E kérdést járta körül Szabó Ferenc János "szalonja" a FUGÁ-ban.

A FUGA bejárata

0 Komment

A Fazekas György brácsaművész szerkesztésében és szervezésében megvalósuló koncerten Bach egyik legtöbbet idézett kompozíciója tucatszor hangzott el. Mégsem untuk meg.

0 Komment

HTML