Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ezekben a napokban a Művészetek Palotája közönségének különleges élvezetben lehetett része: Claudio Monteverdi kései remeke, a Poppea megkoronázása (1642/43) szólalt meg színpadi előadásban. Ám éppen ezért talán érdemes emlékeznünk egy közelmúltbeli bécsi produkcióra is, amely a mű egyedi olvasatát adta a Theater an der Wien-ben. A karmester Jean-Christophe Spinosi, a rendező Claus Guth volt. Az alábbi képes beszámoló az ő gondolataikat is közzéteszi.

Poppea megkoronázása Theater an der Wien Jean-Christophe Spinosi Claus Guth Valer Sabadus Alex Penda Christophe Dumeaux Jake Arditti Natalia Kawalek Jennifer Larmore José Manuel Zapata Sabina Puértolas Mesterházi Máté
Nerone (Valer Sabadus) és Poppea (Alex Penda) az önfeledtség pillanatában

0 Komment

Az elmúlt hétvégén kedvesen pöfékelő, helyi érdekű vasútra és minden igényt kielégítő, nemzetközi luxusvonatra is felülhettek, akik a barokk zene kimeríthetetlenül gazdag tájaira kívántak elbarangolni. Szombaton az Osztrák-Magyar Haydn Zenekar Bach-Händel-Bassani-Monteverdi-estjét hallhattuk az MTA Széchenyi téri dísztermében Fischer Ádám - barokk módra - csembaló mellől folytatott zenei irányításával. Vasárnap - minden bizonnyal az idei Budapesti Tavaszi fesztivál kiemelkedő eseményeként - Händel Orlandója hangzott el "félig szcenírozottan" a Zeneakadémia Nagytermében a Jean-Christophe Spinosi vezényelte Ensemble Matheus és nemzetközi sztárszólisták előadásában.

0 Komment

HTML

Legfrissebb bejegyzések