Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Választhatunk-e magunknak invenciózusabb programot karácsony előtt, mint hogy kipipáljuk a rendes évi Diótörőt? Ha csupán a tényeket nézzük: minden bizonnyal. Ha azonban az előadói teljesítményeket is mérlegre tesszük, az eredmény már jóval biztatóbb. A Nemzeti Filharmonikusok december 23-i Csajkovszkij-előadásán jártunk.

Kocsis Zoltán Nemzeti Filharmonikusok Budapest Bábszínház Szőnyi Kató Meczner János Teszárek Csaba Blasek Gyöngyi Sz. Nagy Mária Ellinger Edina Papp Orsolya Kemény István Tatai Zsolt Ács Norbert Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola Gyermekkórusa ifj. Sapszon Ferenc Bóka Gábor

0 Komment

Mondonville-maraton - ezt a címet is adhattam volna. A Vashegyi György vezette Purcell Kórus és Orfeo Zenekar, illetve a Versailles-i Barokk Zenei Központ közös koncertjén ugyanis a francia barokk egyik legjelentősebb alakja, Jean-Joseph Cassanéa de Mondonville négy motettája került bemutatásra. És ez nagyon sok zene! Viszont nagyon jó is! Az biztos, hogy a hangverseny anyagából készülő, egy kávészünet erejére bármikor megállítható CD sok szép pillanatot fog szerezni minden érdeklődőnek.

Vashegyi György a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar élén
Vashegyi György a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar élén egy korábbi koncerten
(fotó: Kotschy Gábor / Müpa)

0 Komment

A Zeneakadémia Nagytermében megrendezett hangversennyel és nemzetközi konferenciával ünnepelték a kecskeméti Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézet és a Nemzetközi Kodály Társaság 1975-ös megalapításának 40. évfordulóját. A rendezvényeket megelőző sajtóeseményen többek között Kodály Zoltánné Péczely Saroltával, és Suzanne Konings-szal, a Hágai Királyi Zeneakadémia oktatójával is találkozhattunk.

Kodály Zoltán

0 Komment

Mosonyi-mise a Mátyásban a MÁV-tól - így tudnám legrövidebben és legemmesebben összefoglalni, mit hallottam tegnap este a Várban. A szimfonikus zenekar e koncertjével emlékezett meg a 200 éve született Mosonyi Mihályról.

0 Komment

A Régi Zeneakadémia kamaratermében adott sajtótájékoztatót Marton Éva, Domokos Zsuzsanna (a budapesti Liszt-múzeum igazgatónője), valamint a Magyar Művészeti Akadémia főtitkára, Kucsera Tamás Gergely. Hogy miért? Mert közeleg a Szent Erzsébet legendája magyar nyelvű bemutatójának 150. évfordulója.

0 Komment

HTML

Legfrissebb bejegyzések