Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egy kívülálló szemszögéből nézve mondom: nem vagyok híve az egyesített, grandiózus kórusoknak - a nagyság legtöbbször a művészi teljesítmény rovására megy. Másfelől, mint olyan, aki vett már részt nagyszabású közös zenélésben, azt mondom: nincs annál nagyobb élmény, mint sokan egy közös célért önfeledten együtt dolgozni. Van lehetőség majd' félezer embert szó szerint összhangba hozni úgy, hogy közben a jó hangulat is megvan? Igen, lehet: ez az "Énekel az ország".

fotó: Müpa / Posztós János

0 Komment

A Tavaszi szél az, ami mindig először eszembe jut, ha külföldieknek kell énekelnem valamit, ami magyar. Talán nincs is sok más olyan dal, amit kortól, nemtől, mindentől függetlenül, magyarként ennyire a magunkénak érezhetünk. Épp ezért is iszonyú jó érzés hallani ezt a zenét a világ különféle kórusai, ennyi különböző ember előadásában.

Chilli da Mur (fotó: Sabine Lehner / Müpa)

0 Komment

Fennállásának negyedévszázados jubileumát ünnepelte a Purcell Kórus május 1-jén. Az alapító Vashegyi Györggyel beszélgettünk a kezdeti időkről, tervekről és eredményekről, hidakról és buktatókról, az emberi kapcsolatok fontosságáról.

Purcell Kórus és Orfeo Zenekar
Purcell Kórus és Orfeo Zenekar (fotó: Zádor Péter)

0 Komment

Két egymást követő nap, két teljesen különböző János-passió… Vagy nem is annyira különböző? Mondjuk az egyik meg van rendezve. A János-passió? Az… Duplakritika.

Jelenet az április 2-i előadásból (fotó: Nagy Attila)

0 Komment

Karl Lagerfeld azaz Jupiter (Edwin Crossley-Mercer, bariton)

Pontosabban szólva: a divatdiktátorra maszkírozott Jupiter főisten lépett félre. Ám csak tettetésből, hogy megtréfálja mindig - és többnyire nem is ok nélkül - féltékeny feleségét, Júnó istenasszonyt. Akit viszont a világhírű kanadai operarendező, Robert Carsen ezúttal Coco Chanelként prezentált a Theater an der Wien "kifutóján"...

0 Komment

HTML

Legfrissebb bejegyzések