AJÁNLÓ
 
19:00
2016. 02. 05.
Egy rangos zenei versenyen aratott győzelem mindig is komoly belépőnek számított a nemzetközi...
A bejegyzés folyatódik
 
19:00
2016. 02. 05.
A verseny Nagydíját és a közönségdíjat a fehérorosz Alexander Roslavets nyerte, I. díjas...
A bejegyzés folyatódik
 
19:00
2016. 02. 05.
Mostantól néhány napig énekszótól lesz hangos a Zeneakadémia, és a nemzetközi operaélet...
A bejegyzés folyatódik
 
19:00
2016. 02. 05.
Október 31-én a hazánk egyik legizgalmasabb kamarazenei formációjaként működő Budapest...
A bejegyzés folyatódik
 
19:00
2016. 02. 05.
Kopp-kopp. KoppKopp. KopKopp. KoKopp. KKopp. Kopp. Kopp.
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az I. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny sikerén felbuzdulva a Zeneakadémia 2016. szeptember 19–25. között rendezi meg ismét nemzetközi versenyét. Az új kisfilmen - mely az operaénekesek küzdelmes és tündöklő világába enged betekintést - az első megmérettetés arcai (és hangjai) kaptak főszerepet.

 

A verseny zsűrijének elnöke Marton Éva, tagjai pedig az operavilág olyan magyar és nemzetközi kiválóságai, mint Miguel Lerín, az európai operaélet egyik legbefolyásosabb menedzsere, Vittorio Terranova, a F. Tagliavini operaverseny művészeti vezetője, Christina Scheppelmann, a barcelonai Teatro Liceu főigazgatója,Sung Bin Kim, a Daeshin University zeneművészeti karának dékánja, Anatoli Goussev, a La Scuola Musicale in Foro Buonaparte di Milano professzora, Honghai Ma, a sanghaji Központi Zeneakadémia professzora, illetve Meláth Andrea, a Zeneakadémia Ének Tanszékének vezetője és Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója.

II. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny Zeneakadémia

A négyfordulós versenyre, melynek korhatára 18-32/35 év, 2016. április végéig lehet jelentkezni videofelvételek beküldésével. A jelentkezők zongora-, vagy zenekari kísérettel előadott, szabadon választott barokk opera-, oratórium-, vagy kantátarészlettel és egy másik áriával pályázhatnak. Az előzsűri döntéséről 2015. május 20-ig küld tájékoztatást a verseny titkársága. Az őszi fordulóra meghívást kapó jelentkezők egy Liszt-dal és hét további ária előadásával mérettetik meg magukat. A 42.000€ összértékű díjakmellett számos különdíjat – köztük a Magyar Művészeti Akadémia Marton Éva-díját, koncert-felkéréseket és ösztöndíjakat – vehetnek át a legkiválóbbnak bizonyuló versenyzők. A részletes versenykiírás, a jelentkezéshez szükséges tudnivalók, és az online jelentkezési felület a verseny honlapján, a martoncompetition.hu oldalon találhatók meg.

A 2016. szeptember 19-25. között a nagy-közönség előtt zajló fordulók és a döntő helyszíne a Zeneakadémia lesz, s a versenyt az élő internetes közvetítésnek köszönhetően Magyarország és a világ minden pontjáról követhetik majd az érdeklődők. A gálának a Magyar Állami Operaház ad otthont, a döntőben és a gálán a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara működik közre Kocsár Balázs vezényletével.

Playliszt

0 Komment