AJÁNLÓ
 
09:30
2014. 08. 22.
Valaha taxisofőrök, misztikusok vagy ornitológusok voltak. Sőt mi több, egyikőjük még miniszterelnökként...
A bejegyzés folyatódik
 
09:30
2014. 08. 22.
Holnap kezdetét veszi a több mint egy héten át tartó VI. Nemzetközi Nyári Zenei Fesztivál...
A bejegyzés folyatódik
 
09:30
2014. 08. 22.
Régóta tartozom már ezzel a beszámolóval. A świdnicai Bach-fesztivál zászlóshajója, a...
A bejegyzés folyatódik
 
09:30
2014. 08. 22.
Kyle Macdonald a classicfm.com-on megjelent kottapéldáit ajánljuk ma minden érdeklődő figyelmébe....
A bejegyzés folyatódik
 
09:30
2014. 08. 22.
Aki augusztus 5-én késő délután és este is az Auer Hegedűfesztivál koncertjeit választotta,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sokan nőttünk fel Prokofjev Péter és a farkas meséjén. Bulla Elma kedves hangjára aludt el több tízezer gyerek, miközben a háttérben Ferencsik János irányításával húzta a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara.

A ma emberét ezek a régi hangok már nem lelkesítik. A mai csillogó világban az a produkció lehet sikeres, amelyik több lábon áll. Az énekes daloljon, de közben süssön finom tortát. Ám legyen, nézünk operát, de táncoljanak benne (ha lehet, kevés ruhában), vagy csináljanak lézershow-t az instrumentális részek alatt.

Nem tudom, mennyit törte a fejét annak idején Kent Nagano, amikor nekilátott újra felvenni Szergej Prokofjev meséjét. Mindenesetre a több, mint tíz éve megjelent felvétel akkorát csattant, hogy máig is hallatszik. A farkas szerepében Mihail Gorbacsov debütált 2003-ban, a kedves Péter pedig az USA exelnöke, Bill Clinton hangján szólal meg. A mesélő Sophia Loren – láthatjuk, az Orosz Nemzeti Zenekarnak és Maestro Naganónak van ízlése.

Külön érdekesség volt, hogy a mesét a farkas szempontjából igyekeznek láttatni. Némi környezettudatosságra való nevelés érezhető a koncepción, mert a farkas azért esik kétségbe, mert eltűnik körüle az erdő. Gorbacsovnak különösen elnyerte a tetszését a darab környezetvédelmi szempontok szerinti értelmezése. A politikus a felvételért kapott tiszteletdíját a Nemzetközi Zöldkeresztnek ajánlotta fel.

Playliszt

0 Komment