Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

"Mindenki megérdemelte volna az elismerést" - mondta Vigh Andrea, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora, a zeneművészeti Junior Príma Díj zsűrijének elnöke. De győzteseket hirdetni kell, és hirdettek is. November 18-án a Müpa Üvegtermében. Tízet.

Junior Prima Díj Vigh Andrea Csiba Péter Kiss Péter Kokas Dóra Kruppa Bálint Mohai Zsófia Oláh Krisztián Pálfalvi Tamás Szabó Marcell Szajkó Géza Tóth Bálint Wettl Mátyás
A 2015-ös zeneművészeti Junior Prima Díj nyertesei (fotó: MTI / Szigetváry Zsolt)

0 Komment

A fantázia szó jelentése az idegen szavak szótára szerint alkotó képzelőerő, álmodozás. Pálfalvi Tamás és Palojtay János szeptember 17-én a Régi Zeneakadémia Kamaratermében megrendezett koncertjének a fantázia műfaja köré rendeződött programja valóban lehetővé tette a két művész alkotóerejének, képzelőerejének sokoldalú kibontakozását. A hangversenynek a barokktól a 20. század végéig ívelő műsora egyrészt lehetőséget adott az előadók különböző zenei stílusokban való jártasságának demonstrálásához - a Zeneakadémia Karrierirodája által támogatott fiatal tehetségek koncertjéről lévén szó, valószínűleg ez sem lehetett elhanyagolható szempont a program összeállítása során. Másrészt, ha szigorúan zenei érvekkel magyarázzuk a programtervet, akkor erényeként könyvelhetjük el, hogy általa a közönség izgalmas betekintést nyerhetett a fantázia műfajának több évszázados alakulásába.

Palojtay János és Pálfalvi Tamás
Palojtay János és Pálfalvi Tamás

0 Komment

HTML

Legfrissebb bejegyzések

2015.09.21.