Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Zenével szórakoztatni óriási felelősség. Bohóckodni, idétlenkedni csak a legkomolyabb felkészültséggel lehet; az előadónak még inkább uralnia kell a hangszerét, mint mikor "csak" hagyományosan muzsikál. Victor Borge, vagy korunk nagy zenebohócai, Igudesman és Joo is az utolsó részletig tökéletes játékuk miatt válnak hitelessé és szórakoztatóvá. Az Óbudai Danubia Zenekar felnőtt a feladathoz, és Gyermekek vagyunk című sorozatának október 20-i, Játék névre hallgató zeneakadémiai koncertjén magabiztosan és fölényesen szórakoztatta a közönséget.

Óbudai Danubia Zenekar
Óbudai Danubia Zenekar

0 Komment

A fantázia szó jelentése az idegen szavak szótára szerint alkotó képzelőerő, álmodozás. Pálfalvi Tamás és Palojtay János szeptember 17-én a Régi Zeneakadémia Kamaratermében megrendezett koncertjének a fantázia műfaja köré rendeződött programja valóban lehetővé tette a két művész alkotóerejének, képzelőerejének sokoldalú kibontakozását. A hangversenynek a barokktól a 20. század végéig ívelő műsora egyrészt lehetőséget adott az előadók különböző zenei stílusokban való jártasságának demonstrálásához - a Zeneakadémia Karrierirodája által támogatott fiatal tehetségek koncertjéről lévén szó, valószínűleg ez sem lehetett elhanyagolható szempont a program összeállítása során. Másrészt, ha szigorúan zenei érvekkel magyarázzuk a programtervet, akkor erényeként könyvelhetjük el, hogy általa a közönség izgalmas betekintést nyerhetett a fantázia műfajának több évszázados alakulásába.

Palojtay János és Pálfalvi Tamás
Palojtay János és Pálfalvi Tamás

0 Komment

Brahms valóban monumentális, szimfónia-léptékű d-moll zongoraversenyét és Beethoven Eroica-szimfóniáját adta elő a szombathelyi Savaria Szimfonikus Zenekar. A szólista Palojtay János, a karmester Madaras Gergely volt. Mindketten fiatalok még, az egyes darabokkal kapcsolatos rutinjukat így aligha mozgósíthatták.

0 Komment

HTML

Legfrissebb bejegyzések