Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Előfordul, hogy egy koncertnek már a műsor-összeállítása is egyfajta interpretációt sugall. Így volt ez az Óbudai Danubia Zenekar legutóbbi zeneakadémiai fellépésén, a "Hősök vagyunk" sorozat zárókoncertjén is, ahol a mottó a Reményt sejtette - a sokkal kézenfekvőbb Gyász helyett.

Óbudai Danubia Zenekar Hámori Máté Kodály Kórus Debrecen Szabó Sipos Máté Kolonits Klára Balga Gabriella Rab Gyula Kovács István Bóka Gábor
Óbudai Danubia Zenekar (forrás: odz.hu)

0 Komment

Csaknem két és fél órával a termet betöltő, zúgó tapsorkánt megelőzően lépett az Óbudai Danubia Zenekar által eluralt színpadra Barcza Horváth József nagybőgős, Balázs Elemér dobos, Kovács László karmester és az est főszereplője, az idén március 7-én 46. születésnapját ünneplő Oláh Kálmán.

Oláh Kálmán Barcza Horváth József Balázs Elemér Óbudai Danubia Zenekar Kovács László Joshua Redman jazz Szentgallay György
Oláh Kálmán, Joshua Reman, Barcza Horváth József és Balázs Elemér

0 Komment

Egy kortárs bemutatóval és egy teljes Schönberg-félidővel szemben mindössze negyedórányi Csajkovszkij? Megszoktuk, hogy az Óbudai Danubia Zenekar - közkeletű szóval élve - bevállalós, ám február 9-i műsor-összeállításuk a Zeneakadémián nem annyira bátornak, inkább vakmerőnek tűnt.

Óbudai Danubia Zenekar ÓDZ Kesselyák Gergely Luigi Piovano Zombola Péter kortárs kortárszene Zeneakadémia Bóka Gábor
Óbudai Danubia Zenekar (forrás: odz.hu)

0 Komment

Zenével szórakoztatni óriási felelősség. Bohóckodni, idétlenkedni csak a legkomolyabb felkészültséggel lehet; az előadónak még inkább uralnia kell a hangszerét, mint mikor "csak" hagyományosan muzsikál. Victor Borge, vagy korunk nagy zenebohócai, Igudesman és Joo is az utolsó részletig tökéletes játékuk miatt válnak hitelessé és szórakoztatóvá. Az Óbudai Danubia Zenekar felnőtt a feladathoz, és Gyermekek vagyunk című sorozatának október 20-i, Játék névre hallgató zeneakadémiai koncertjén magabiztosan és fölényesen szórakoztatta a közönséget.

Óbudai Danubia Zenekar
Óbudai Danubia Zenekar

0 Komment

Az Óbudai Danubia Zenekar vezetőjével repertoárépítésről, kritikusokról, blogírásról és a hétvégén színre kerülő Schubert-előadásról beszélgettünk.

Aranyszabály: a kritikus, ha interjút készít, ne dicsérje meg a művészt - arra ott a kritika. Most mégis kivételt kell tennem: Hámori Máté ideális interjúalany - kérdezni sem kell, és máris érdekeseket mond. Történetesen éppen a kritikusokról.

Hámori Máté (fotó: Gálos Samu)

0 Komment