Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Előfordul, hogy egy koncertnek már a műsor-összeállítása is egyfajta interpretációt sugall. Így volt ez az Óbudai Danubia Zenekar legutóbbi zeneakadémiai fellépésén, a "Hősök vagyunk" sorozat zárókoncertjén is, ahol a mottó a Reményt sejtette - a sokkal kézenfekvőbb Gyász helyett.

Óbudai Danubia Zenekar Hámori Máté Kodály Kórus Debrecen Szabó Sipos Máté Kolonits Klára Balga Gabriella Rab Gyula Kovács István Bóka Gábor
Óbudai Danubia Zenekar (forrás: odz.hu)

0 Komment

Az Óbudai Danubia Zenekar vezetőjével repertoárépítésről, kritikusokról, blogírásról és a hétvégén színre kerülő Schubert-előadásról beszélgettünk.

Aranyszabály: a kritikus, ha interjút készít, ne dicsérje meg a művészt - arra ott a kritika. Most mégis kivételt kell tennem: Hámori Máté ideális interjúalany - kérdezni sem kell, és máris érdekeseket mond. Történetesen éppen a kritikusokról.

Hámori Máté (fotó: Gálos Samu)

0 Komment

Schubert-sorozatot indított a BMC-ben az Óbudai Danubia Zenekar. A három napszak - A reggel, A nappal, Az éjszaka - asszociálta koncerteken a szimfonikus repertoár mellett kamarazenei művek éppúgy szerepelnek majd, mint dalok vagy kórusok. Az első este - akarom mondani "A reggel" - több volt, mint biztató...

0 Komment

HTML