Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Évfordulókra és emléknapokra szakosodott koncertéletünkben meglepően hatott, hogy nem október 31-én, a reformáció napján került sor arra a hangversenyre, melynek tematikája teljes egészében a reformáció köré épült. Normál hétköznapon részesültünk ünnepi élményben a Magyar Rádió Zenei Együtteseinek jóvoltából.

Magyar Rádió Zenei Együttesei Vajda Gergely Rab Gyula Szakács Ildikó Bóka Gábor
Vajda Gergely (fotó: odz.hu)

0 Komment

Zenével szórakoztatni óriási felelősség. Bohóckodni, idétlenkedni csak a legkomolyabb felkészültséggel lehet; az előadónak még inkább uralnia kell a hangszerét, mint mikor "csak" hagyományosan muzsikál. Victor Borge, vagy korunk nagy zenebohócai, Igudesman és Joo is az utolsó részletig tökéletes játékuk miatt válnak hitelessé és szórakoztatóvá. Az Óbudai Danubia Zenekar felnőtt a feladathoz, és Gyermekek vagyunk című sorozatának október 20-i, Játék névre hallgató zeneakadémiai koncertjén magabiztosan és fölényesen szórakoztatta a közönséget.

Óbudai Danubia Zenekar
Óbudai Danubia Zenekar

0 Komment

Tegnap este lezárult az idei Új Magyar Zenei Fórum (UMZF) zeneszerzőverseny. Október 6-án elhangzottak a kamarazenei, október 7-én a nagyzenekari kategória döntős alkotásai. Természetesen kiosztottak számos díjat is.

A 2015-ös UMZF díjazottjai, zsűrije, valamint a díjak átadói
A 2015-ös UMZF díjazottjai, zsűrije, valamint a díjak átadói

0 Komment

A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara élén Vajda Gergely fajsúlyos, nagy műsort vezényelt. A programban szereplő kompozíciók mindegyike drámai erővel fogalmazza meg sajátos mondanivalóját, s közös bennük az is, hogy egyszerre adnak lehetőséget absztrakt és konkrét narratívák szerinti értelmezésre. Vajda Gergely ezúttal inkább az absztrakció iránt mutatott fogékonyságot.

0 Komment

Nagyszabású, okosan és bátran szerkesztett programmal lépett színpadra a Magyar Rádió valamennyi együttese: a Szimfonikus Zenekart, az Énekkart és a Gyermekkórust Vajda Gergely vezényelte.

Vajda Gergely

Vajda Gergely (fotó: Művészetek Palotája)

0 Komment

HTML

Legfrissebb bejegyzések