Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A Concerto Budapest, az UMZE és a BMC együttműködésével megvalósuló A Hallgatás Napja fesztiválon idén több olyan kortárs magyar mű bemutatója is szerepel, mely Esterházy Péternek állít emléket. Köztük van Jeney Zoltán Tandori Dezső versére írt dala is, melyet 2016. július 14-én, Esterházy Péter halálakor komponált. A zeneszerzővel a darab születéséről, Esterházyról szóló emlékeiről és kettejük személyes kapcsolatáról is beszélgettünk.

Jeney Zoltán Esterházy Péter A Hallgatás Napja Concerto Budapest UMZE BMC
Jeney Zoltán (forrás: bmc.hu)

0 Komment

Ahogyan Steven Isserlis fogalmazott: "Kurtág György maga a zene." És hogyan is ünnepelhetnénk napjaink egyik legnagyobb zeneszerzőjét másképp, mint magukkal a művekkel, amelyek a "zenei világ egyik csodájává" tették őt? Magyar és külföldi pályatársai és tanítványai 2016. február 14. és 21. között nagyszabású rendezvénysorozattal tisztelegnek az idén kilencvenéves komponista előtt.

Kurtág 90 Kurtág György BMC Zeneakadémia

0 Komment

Volt-e útvonalengedélye a grúz zeneszerzőnek? Mennyire muzikális a 3-as metró? Utolérik-e a zongoraverseny szólistáját? Életbevágó kérdések.

Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál Gryllus Samu Horváth Balázs FUGA BMC Zeneakadémia Koka Nikoladze Szigetvári Andrea Stewart Collinson Sylvie Lacroix Karbido kvartett Black Page Orchestra Fluxus Molnár Szabolcs

0 Komment

2015. szeptember 13-án, a Zeneakadémia Weiner Leó emlékének szentelt koncertjén néhány zeneakadémista izgatottan várta a műsor végét, hogy feltehesse kérdését a Weiner Leó Alapítványnak: felvehetik-e kvintettjüknek a szerző nevét. Felvehették. Megszületett a Weiner Ensemble.

Weiner Ensemble Baksai Réka Jámbor Janka Bán Máté Pálfi Csaba Dani Imre BMC Mona Dániel
Weiner Ensemble (fotó: Szakács Domonkos)

0 Komment

Most megtöröm a csendet. Ennyi idő talán kellett, hogy feldolgozzam azt a sok koncertet, amelyet múlt vasárnap hallottam, de nem hallgathatok tovább A Hallgatás Napjáról. Röpke 13 órát töltöttem el a BMC-ben Bach és korunk zenéjét hallgatva. Minden bizonnyal ez a legjobb kábítószer!

0 Komment

HTML