Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

"Sok szép zenét hallottunk kiváló előadásokban, de a sportteljesítmény közben nem sikerült megfigyelni és megízlelgetni igazán a tájat és annak szépségeit." - zártam a Fesztiválakadémia vasárnapi koncertjének hátulütőiről szóló cikkemet. A tapasztaltabb és a legkitartóbb futóknak azért volt miben gyönyörködniük, sok minden történt a fesztivál zárókoncertjén.

Fesztiválakadémia Festival Academy Zeneakadémia Kokas Katalin Kelemen Barnabás Kelemen Kvartett Kurtág György Kurtág Jedynecki–Krzyżanowski Duo Iwo Jedynecki Aleksander Krzyżanowski Ittzés Gergely Káip Róbert Pavlovits Dávid Klenyán Csaba Balog József Bársony Péter Alina Pogostkina Osztrosits Éva James Boyd Rohmann Ditta Anna Reinhold Homoki Gábor Fejérvári Zsolt Szalai András Szalai József Lendvay József Maxim Rysanov Fenyő László Mona Dániel

0 Komment

Vasárnapra azt már megszokhattuk, hogy a Fesztiválakadémia koncertjeinek műsora hosszabb, mint egy átlag hangversenyé. Bősze Ádám azt is elmondta, hogy ezért a művészek felelősek, akik, ha már így összeverődtek, minél többet szeretnének játszani a közönségnek. Ennek nyilvánvalóan örülünk. De valahol meg kell húzni a határt. A zárókoncerten nem sikerült.

Fesztiválakadémia Festival Academy Zeneakadémia Kokas Katalin Kelemen Barnabás Kurtág György Kurtág Mona Dániel

0 Komment

Május 26-án már negyedszer volt MetronómTető a Corvin Barban. És ahogy elnézem, messze nem utoljára. Egyre nagyobb az érdeklődés, fellépni kívánó zenészek és kortárszenére vágyó hallgatók közt egyaránt. Ne várja senki, hogy elfogulatlanul írjak, de annyi tény: kiváló hangulatú este volt!

MetronómTető Metronóm Corvin Bar György Boglárka Nagy Réka Nagy Teodóra Revóczky Ottília Hirling Bettina Szuromi Borbála Gelléri András Sári József Varga Abigél Baráz Ádám Kurtág György Mona Dániel

0 Komment

Mi lenne aktuálisabb és alkalmasabb, hogy felköszöntsük a 331 éve született Johann Sebastian Bachot, mint hogy az idén 90. születésnapját ünneplő Kurtág György Bach-átiratait hallgassuk a Kurtág házaspár előadásában? 

Playliszt

0 Komment

Interjúsorozatunk második részében Keller Andrást kérdeztük Kurtág Györgyről. Cikkünkből kiderül, hogyan kezdődött egy közel negyven éves munkakapcsolat, de szóba került Kurtág néhány életre szóló tanítása, valamint a zenészi lét értelme is.

Kurtág György Kurtág Márta Kurtág Keller András
Keller András (forrás: concertobudapest.hu)

0 Komment

HTML