Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

"Sok szép zenét hallottunk kiváló előadásokban, de a sportteljesítmény közben nem sikerült megfigyelni és megízlelgetni igazán a tájat és annak szépségeit." - zártam a Fesztiválakadémia vasárnapi koncertjének hátulütőiről szóló cikkemet. A tapasztaltabb és a legkitartóbb futóknak azért volt miben gyönyörködniük, sok minden történt a fesztivál zárókoncertjén.

Fesztiválakadémia Festival Academy Zeneakadémia Kokas Katalin Kelemen Barnabás Kelemen Kvartett Kurtág György Kurtág Jedynecki–Krzyżanowski Duo Iwo Jedynecki Aleksander Krzyżanowski Ittzés Gergely Káip Róbert Pavlovits Dávid Klenyán Csaba Balog József Bársony Péter Alina Pogostkina Osztrosits Éva James Boyd Rohmann Ditta Anna Reinhold Homoki Gábor Fejérvári Zsolt Szalai András Szalai József Lendvay József Maxim Rysanov Fenyő László Mona Dániel

0 Komment

A sok műsor- és időpontváltozás, a programok csereberéje és minden egyéb bonyodalom mellett, melyek egy első alkalommal megrendezett fesztivál sajátjai, a Fesztiválakadémián, úgy tűnik, egy dolog biztosan állandó: az esti hangversenyek minősége. Szombaton is.

Fesztiválakadémia Festival Academy Zeneakadémia Kokas Katalin Kelemen Barnabás Kelemen Kvartett Székely Zoltán Alina Pogostkina José Gallardo Klenyán Csaba Anna Reinhold Patkós Maja Vilde Frang Králik Abigél Homoki Gábor James Boyd Maxim Rysanov Nicolas Altstaedt Boris Andrianov Mona Dániel
Alina Pogostkina és José Gallardo

0 Komment

Simon Izabella és Várjon Dénes töretlen lelkesedéssel készülnek a tavaly óriási sikert arató, idén második alkalommal megrendezésre kerülő Kamara.hu fesztiválra. Elsődleges védjegyük idén is a "kérlelhetetlen szakmai színvonal". Várjon Dénest legutóbbi beszélgetésünk alkalmával arról is faggattam, mi lesz az idei fesztivál témája, kiket hallhatunk majd a koncerteken, illetve milyen kiegészítő programokra számíthatunk.

Kamara.hu Zeneakadémia Simon Izabella Várjon Dénes Jörg Widmann Steven Isserlis Tabea Zimmermann Henning Kraggerud Christoph Richter Carolin Widmann Klenyán Csaba Kovács István Holló Aurél Viviane Hagner Sarah Shafer Fejérvári Zoltán Ránki Fülöp Környei Zsófia Mona Dániel
Simon Izabella és Várjon Dénes (fotó: Zeneakadémia / Tuba Zoltán)

0 Komment

Május 27-én egy Ligeti- és egy Richard Strauss-művel, valamint egy ősbemutatóval várja vendégeit a Concerto Budapest. A pénteken első ízben bemutatásra kerülő klarinét-trombita kettősverseny szerzőjét, Zarándy Ákost kérdeztem darabjáról, illetve a zenekarhoz, a karmesterhez és a szólistákhoz fűződő viszonyáról.

Zarándy Ákos Concerto Budapest Keller András Rácz Zoltán Klenyán Csaba Devecsai Gábor Mona Dániel
Zarándy Ákos (fotó: Szakács Domonkos)

0 Komment

"Az építészet megfagyott zene" - tartja a Goethének tulajdonított, mindazonáltal bizonytalan eredetű mondás. De nem csak ez a hasonlat az apropója annak, hogy Budapest belvárosának szívében a Budapesti Építészeti Központ, vagy közismert nevén a FUGA időről időre hangversenyeknek ad otthont. Az intézmény célkitűzései közé tartozik ugyanis a különböző művészeti ágak között való kapcsolatteremtés, különös tekintettel a kortárs művészetre. Ilyen eseménynek lehettünk szem és fültanúi vasárnap este, amikor is Csapó Gyula hatvanadik születésnapját ünnepelte a barátokból, tanítványokból, tisztelőkből egybegyűlt közönség.

Csapó Gyula
Csapó Gyula (fotó: Felvégi Andrea)

0 Komment