Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Simon Izabella és Várjon Dénes töretlen lelkesedéssel készülnek a tavaly óriási sikert arató, idén második alkalommal megrendezésre kerülő Kamara.hu fesztiválra. Elsődleges védjegyük idén is a "kérlelhetetlen szakmai színvonal". Várjon Dénest legutóbbi beszélgetésünk alkalmával arról is faggattam, mi lesz az idei fesztivál témája, kiket hallhatunk majd a koncerteken, illetve milyen kiegészítő programokra számíthatunk.

Kamara.hu Zeneakadémia Simon Izabella Várjon Dénes Jörg Widmann Steven Isserlis Tabea Zimmermann Henning Kraggerud Christoph Richter Carolin Widmann Klenyán Csaba Kovács István Holló Aurél Viviane Hagner Sarah Shafer Fejérvári Zoltán Ránki Fülöp Környei Zsófia Mona Dániel
Simon Izabella és Várjon Dénes (fotó: Zeneakadémia / Tuba Zoltán)

0 Komment

Jörg Widmann vezényelt. Jörg Widmann klarinétozott. Ja, természetesen Jörg Widmann-műveket. Végül néhány mozaikszó: BMC, BFZ - GJ!

Jörg Widmann Budapesti Fesztiválzenekar BFZ Szőke Zoltán korárszene
Jörg Widmann (fotó: Harrison Parrott)

0 Komment

Ha valaki azt hitte volna, hogy a zenei multitasking, az előadói és zeneszerzői lét összhangja Liszt vagy Brahms óta már a múlté, az nagyot tévedett. Bár (kivételesen) nem zongoristáról van szó, Jörg Widmann a 19. század zsenijeihez hasonló kettős életet él: Németország egyik legkeresettebb fiatal zeneszerzője, és emellett ünnepelt klarinét-virtuóz.

Jörg Widmann Budapesti Fesztiválzenekar BFZ
Jörg Widmann (fotó: Marco Borggreve)

0 Komment

A Budapesti Fesztiválzenekar kortárs zenei koncertjei a hazai hangversenyélet kötelezően követendő eseményeivé váltak, s ennek az sem mond ellent, hogy a legutóbbi, hol kissé érzelgősre, hol kissé tarkára komponált művekből összeállított német program meglehetősen mattnak mutatkozott.

0 Komment

Már a koncert első hangjaival felértünk a legmagasabb régiókba, ahonnan aztán egyetlen pillanatra sem szálltunk lejjebb. Tandorit, Kurtágot (és persze Beckettet is) kitekerve-összezavarva idézve: erre biztosan akarok majd emlékezni.

0 Komment

HTML

Legfrissebb bejegyzések