Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Augusztus 17-én otthon hagytam a kritikust. Csak a műkedvelő énemmel mentem a Kaposfestre. Aztán a délelőtti koncertről Sosztakovics 15. szimfóniájának kamaraátiratától telve indultam vissza a szobámba. Micsoda élmény, jó volna leírni! De mondom, a kritikus szabadnapos. Este azonban Olli Mustonen zongorázott. Torkon ragadtam hát a kritikust: - Ezt nem tarthatod magadban! Ha nem, hát nem.

Kaposfest Baráti Kristóf Várdai István Olli Mustonen Victor Derevianko Tömösközi László Joó Szabolcs Schlanger Tamás Víkingur Ólafsson Baráth Emőke Fejérvári Zoltán Mathieu Dufour Kohán István Farkas Gábor Würtz Klára Gringolts kvartett David Walter Kirill Troussov Pusker Júlia Blythe Engström Mona Dániel
Olli Mustonen

0 Komment

Miért rejt komoly veszélyeket a zongorakíséret elnevezés, és miért nem csak ego-kérdés, milyen szerepet kap egy kamaraműben a zongora? Mitől válik ideális formációvá a zongoratrió, és hogyan valósulhat meg benne a teljes demokrácia? Fejérvári Zoltánnal a zongora kamarazenében betöltött szerepéről és a Kaposfesten kapcsán Brahms H-dúr triójának különleges, korai változatáról is beszélgettünk.

Fejérvári Zoltán Belinszky Anna
Fejérvári Zoltán (fotó: Felvégi Andrea)

0 Komment

Júniusban a Tündérkirálynő címszereplőjeként láthattuk az Operaházban, júliusban Takács-Nagy Gábor vezényletével énekelte Mozart c-moll miséjének szoprán szólóját a svájci Verbier Fesztiválon, a Hungaroton stúdiójában pedig nemrég Debussy dalait vette lemezre. A Kaposfesten - ahol Debussy, Ravel, Monteverdi és Marini műveit szólaltatja meg - egy kávé mellett a választott műsorról, a fesztiválon elhangzó dalokhoz fűződő személyes kapcsolatáról beszélgettünk.

Baráth Emőke Fejérvári Zoltán Kaposfest Belinszky Anna
Baráth Emőke (fotó: Raffay Zsófi)

0 Komment

Vasárnap este. Baráth Emőke - nagyon várom; Chopin-zongoraverseny - kedvencem; Schumann: Meseképek - kíváncsi vagyok; Beethoven-trió - ide vele! Lement. Az élménymérleg vegyes.

Kaposfest Baráti Kristóf Várdai István Fejérvári Zoltán Nelson Goerner Frankl Péter Baráth Emőke Kirill Troussov Pusker Júlia Vicki Powell Genevieve Strosser Anastasia Kobekina Szűcs Máté Mona Dániel
Nelson Goerner, Kirill Troussov, Pusker Júlia, Vicki Powell, Ella van Poucke és Martos Attila

0 Komment

Tavaly a Kaposfest nyitókoncertjén a közönség majdnem szétszedte a Szivárvány Kultúrpalotát. Magasan volt tehát a léc, már csak azért is, mert a két művészeti vezetőnek ezúttal egy teljes év állt rendelkezésére, hogy összeállítsák a fesztivál programját.

Kaposfest Baráti Kristóf Várdai István Frankl Péter Fejérvári Zoltán Szűcs Máté Pusker Júlia Vicki Powell Anastasia Kobekina Mona Dániel
Szűcs Máté, Vicki Powell, Várdai István és Anastasia Kobekina

0 Komment

HTML