Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kopp-kopp. KoppKopp. KopKopp. KoKopp. KKopp. Kopp. Kopp.

Steve Reich Amadinda Ütőegyüttes Rácz Zoltán UMZE Kamaraegyüttes Kelemen Kvartett Mali Emese Balog József Zeneakadémia Németh Zsombor

0 Komment

Keller András és Rácz Zoltán művészeti vezetésével augusztus 26-28. között ismét megrendezi hagyományos művészeti fesztiválját a Pannonhalmi Főapátság. "Közösségben vagyunk" - szól az Arcus Temporum XII mottója, a fesztivál ugyanis időben egymástól távoli, szellemiségükben mégis párbeszédképes zeneművekkel képez hidakat korok és emberek között. Idén e hidak a kilencvenéves Kurtág György, Joseph Haydn, valamint a kortárs vokális amerikai komolyzene és Ligeti György alkotásait kötik össze egymással.

Arcus Temporum Keller András Rácz Zoltán Pannonhalmi Főapátság

0 Komment

Május 27-én egy Ligeti- és egy Richard Strauss-művel, valamint egy ősbemutatóval várja vendégeit a Concerto Budapest. A pénteken első ízben bemutatásra kerülő klarinét-trombita kettősverseny szerzőjét, Zarándy Ákost kérdeztem darabjáról, illetve a zenekarhoz, a karmesterhez és a szólistákhoz fűződő viszonyáról.

Zarándy Ákos Concerto Budapest Keller András Rácz Zoltán Klenyán Csaba Devecsai Gábor Mona Dániel
Zarándy Ákos (fotó: Szakács Domonkos)

0 Komment

Tartozom egy vallomással: ha nem a zenetudományi, akkor az ütőhangszeres tanszak hallgatója szeretnék lenni. Mindig is elbűvölt, ahogy az ütőművészek szaladgálnak a hangszereik között, és jobbnál jobb tárgyakat szólaltatnak meg. Egy csupa - minden értelemben - ütős darabból álló koncerten fokozottan kiélvezhetjük ezt az élményt. Legutóbb március 11-én a Zeneakadémia Solti Termében volt erre lehetőségünk, ahol a Zeneakadémia ütős hallgatói a kamarazene tanszék zenészeivel adtak közös hangversenyt.

Rácz Zoltán Kiss Helga Lajhó Gyula Vörös Gergő Balla Ákos Arne Kristian Sundby Janca Dániel Mali Emese Balog József Márkus Ágnes Stark János Andor Krisztián Sveda Brigitta Victor Derevienko Zeneakadémia Mona Dániel
forrás: zeneakademia.hu

0 Komment

Most megtöröm a csendet. Ennyi idő talán kellett, hogy feldolgozzam azt a sok koncertet, amelyet múlt vasárnap hallottam, de nem hallgathatok tovább A Hallgatás Napjáról. Röpke 13 órát töltöttem el a BMC-ben Bach és korunk zenéjét hallgatva. Minden bizonnyal ez a legjobb kábítószer!

0 Komment

HTML