Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Újabb évad, újabb MetronómTető. Immár hatodik alkalommal hallgathattunk kortárszenét a Corvin Barban és az élmény még mindig magáért beszél. Az underground-érzés, kortárszene és a szerzőkkel folytatott kötetlen beszélgetés izgalmas egyvelegét ez alkalommal a fuvola tette teljessé.

MetronómTető Metronóm Fuvolamaraton Corvin Bar Matuz Gergely Bán Annamária Détári Anna Kanyó Dávid Nagy Ákos Baráth Bálint Bánkövi Gyula Gyöngyössy Zoltán Matuz István Belinszky Anna Mona Dániel

0 Komment

Még mindig csütörtökök, még mindig Corvin Bar és még mindig ízig-vérig kortárs zenék, szerzők, muzsikusok. Szeptember 15-én folytatódik a MetronómTető, ezúttal a fuvola kerül középpontba.

Metronóm MetronómTető Corvin Bar Fuvola Fuvolamaraton Nagy Ákos Matuz Gergely Belinszky Anna Mona Dániel Gyöngyössy Zoltán Baráth Bálint Bánkövi Gyula Matuz István Bán Annamária Détári Anna Kanyó Dávid Szűcs Péter

0 Komment

Tegnap este lezárult az idei Új Magyar Zenei Fórum (UMZF) zeneszerzőverseny. Október 6-án elhangzottak a kamarazenei, október 7-én a nagyzenekari kategória döntős alkotásai. Természetesen kiosztottak számos díjat is.

A 2015-ös UMZF díjazottjai, zsűrije, valamint a díjak átadói
A 2015-ös UMZF díjazottjai, zsűrije, valamint a díjak átadói

0 Komment

A Fazekas György brácsaművész szerkesztésében és szervezésében megvalósuló koncerten Bach egyik legtöbbet idézett kompozíciója tucatszor hangzott el. Mégsem untuk meg.

0 Komment

Bánkövi Gyula szerzői estjén jártunk. A többes szám ezúttal nemcsak a kritikus önmagától való elhatárolódását jelzi, valóban sokan voltak kíváncsiak a negyvenes évei derekán járó komponista munkáira.

Magam évek óta figyelem érdeklődéssel Bánkövi konzekvens magányosságát. Nem csatlakozott - még átmenetileg sem - egyetlen esztétikai szekértáborhoz sem. S konzekvens a mai hang, a mában érvényes megszólalás kutatásában is. Bánkövit nem érintette meg a retró. Ugyanakkor a modernista divatokat is távolságtartóan kezeli, de egyik elől sem zárkózik el kategorikusan. Bánkövi Gyula zenéjében nem fedezhető fel dogmatizmus.

Bánkövi Gyula

0 Komment

HTML