Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nagyon nem mindegy, hogyan interpretálja egy pianista a zongorairodalom legnépszerűbb darabjait. Ha ugyanúgy, mint ahogy ezer előadás miatt a fülünkben van, epigon, esetleg még unalmas is. Ha önkényesen újít, magamutogató ripacs. Pietro De Maria, az Anda Géza Zongoraverseny 1994-es győztese megtalálta saját egyéni, újat mondó hangját. Az Anda Géza Fesztivál második koncertjén, október 8-án a Zeneakadémia Solti Termében Chopint, Ligetit, Lisztet és néhány meglepetést játszott.

Anda Géza Fesztivál Pietro De Maria Zeneakadémia Mona Dániel
Pietro De Maria (forrás: festivalpianistico.it)

0 Komment

Újabb évad, újabb MetronómTető. Immár hatodik alkalommal hallgathattunk kortárszenét a Corvin Barban és az élmény még mindig magáért beszél. Az underground-érzés, kortárszene és a szerzőkkel folytatott kötetlen beszélgetés izgalmas egyvelegét ez alkalommal a fuvola tette teljessé.

MetronómTető Metronóm Fuvolamaraton Corvin Bar Matuz Gergely Bán Annamária Détári Anna Kanyó Dávid Nagy Ákos Baráth Bálint Bánkövi Gyula Gyöngyössy Zoltán Matuz István Belinszky Anna Mona Dániel

0 Komment

Még mindig csütörtökök, még mindig Corvin Bar és még mindig ízig-vérig kortárs zenék, szerzők, muzsikusok. Szeptember 15-én folytatódik a MetronómTető, ezúttal a fuvola kerül középpontba.

Metronóm MetronómTető Corvin Bar Fuvola Fuvolamaraton Nagy Ákos Matuz Gergely Belinszky Anna Mona Dániel Gyöngyössy Zoltán Baráth Bálint Bánkövi Gyula Matuz István Bán Annamária Détári Anna Kanyó Dávid Szűcs Péter

0 Komment

Egy igazi fesztiválon nem pusztán éppen futó (vagy kifutó) produkciókat tálalnak fel a nagyétkű fesztiválközönségnek. Márpedig - valljuk be - a legtöbb fesztivál ilyen. A több-kevesebb ízléssel, netán egy koncepció mentén összeállított fesztiválmenü gyakorta nem is sokban különbözik a torkos csütörtökök kínálatától, melyről sokan joggal gondolják azt, hogy a gasztronómia infernója. Fesztiválesemény nélkül nincs valódi fesztivál. Az Ördögkatlan Fesztivál valódi. Valódiságát olyan zenei események biztosították, mint Both Miklós ukrán népzenei műhelye vagy a Forte Társulat Concertója. Legyen most szó az utóbbiról.


A Hungarian Studio Orchestra és a Forte Társulat

1 Komment

Tavaly arra vállalkoztunk, hogy bemutassuk a Múzeumok Éjszakája valamennyi budapesti zenei programját. Idén szeretnék kicsit hazabeszélni, és hétköznapjaim színtere, a Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont szombati programjáról mesélni.

Liszt Múzeum Múzeumok Éjszakája Váradi László Ábrahám Márta Dobozy Borbála Bársony Péter Varga Gábor Marczi Mariann Mona Dániel

0 Komment

HTML