Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Operavizsga-fesztiválra készül a Zeneakadémia: a héten az intézmény saját félévi operavizsgája mellett két külföldi egyetem előadásait látja vendégül. Az eseményről Almási-Tóth Andrást kérdeztük.

Almási-Tóth András Operavizsga-fesztivál Zeneakadémia opera Csajkovszkij Lustyik Ákos Pintér Bence Universität der Künste Errico Fresis Guildhall School of Music & Drama Bóka Gábor
Almási-Tóth András

0 Komment

Választhatunk-e magunknak invenciózusabb programot karácsony előtt, mint hogy kipipáljuk a rendes évi Diótörőt? Ha csupán a tényeket nézzük: minden bizonnyal. Ha azonban az előadói teljesítményeket is mérlegre tesszük, az eredmény már jóval biztatóbb. A Nemzeti Filharmonikusok december 23-i Csajkovszkij-előadásán jártunk.

Kocsis Zoltán Nemzeti Filharmonikusok Budapest Bábszínház Szőnyi Kató Meczner János Teszárek Csaba Blasek Gyöngyi Sz. Nagy Mária Ellinger Edina Papp Orsolya Kemény István Tatai Zsolt Ács Norbert Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola Gyermekkórusa ifj. Sapszon Ferenc Bóka Gábor

0 Komment

Az Óbudai Danubia Zenekar vezetőjével repertoárépítésről, kritikusokról, blogírásról és a hétvégén színre kerülő Schubert-előadásról beszélgettünk.

Aranyszabály: a kritikus, ha interjút készít, ne dicsérje meg a művészt - arra ott a kritika. Most mégis kivételt kell tennem: Hámori Máté ideális interjúalany - kérdezni sem kell, és máris érdekeseket mond. Történetesen éppen a kritikusokról.

Hámori Máté (fotó: Gálos Samu)

0 Komment

Tiltsuk be?

A közönség és az előadók körében egyaránt vannak, akik gyűlölik, másoknak viszont - és alighanem ők vannak többen - a közösségi zenehallgatás elengedhetetlen része a taps. Igazuk van-e azoknak, akik a betiltását követelik?

0 Komment

Az evangélikus temetési szertartások szerves részét képező Bach-motettákat gyűjtötte csokorba a Capella Cracoviensis legújabb lemezén. A Jan Tomasz Adamus vezette régizenei együttes, mely zenekart és énekkart egyesít, friss felvételein az utóbbival képviselteti magát: előző CD-jükön Charpentier és Lully Te Deumait énekelték a francia Le Poème Harmonique zenekar társaságában, Vincent Dumestre vezényletével - ezúttal pedig kizárólag continuo-kíséretes darabokat válogattak a nagy német mester életművének egy kevésbé ismert szeletéből.

Capella Cracoviensis
Capella Cracoviensis (forrás: e-teatr.pl)

0 Komment

HTML

Legfrissebb bejegyzések