Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A Zeneakadémia Nagytermében megrendezett hangversennyel és nemzetközi konferenciával ünnepelték a kecskeméti Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézet és a Nemzetközi Kodály Társaság 1975-ös megalapításának 40. évfordulóját. A rendezvényeket megelőző sajtóeseményen többek között Kodály Zoltánné Péczely Saroltával, és Suzanne Konings-szal, a Hágai Királyi Zeneakadémia oktatójával is találkozhattunk.

Kodály Zoltán

0 Komment

Holnap kezdetét veszi a több mint egy héten át tartó VI. Nemzetközi Nyári Zenei Fesztivál Budapesten, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában. A fesztivál igazgatója a jelenleg a dél-koreai Puszani Nemzeti Egyetemen tanító zongoraművész, Fehér Ernő, aki szerint a fesztivál nagyszerű alkalom arra, hogy megerősödjön a kapcsolat a különböző országok zenekultúrái és muzsikusai között.

0 Komment

Tegnap elhangzott Sáry László Remek hang a futkosásban című műve a Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál keretében. A rendező Balázs Zoltánnal és a zenei vezető Rozmán Lajossal készített interjú első fele itt olvasható. A folytatásban műfaji kérdésekről, a közönségről és a próbák menetéről beszélgettünk.

fotó: Tábori Ádám

0 Komment

Különleges összművészeti produkciót kínál az idei Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál. A Maladype Színház és a Qaartsiluni Ensemble közös előadásában kerül színpadra Sáry László félig komoly operája, a Weöres Sándor variációs költeményére írt Remek hang a futkosásban. Az előadás rendezőjével, Balázs Zoltánnal (Maladype Színház), és zenei vezetőjével, Rozmán Lajossal (Qaartsiluni Ensemble) beszélgettünk a készülő produkcióról.

0 Komment

Fennállásának negyedévszázados jubileumát ünnepelte a Purcell Kórus május 1-jén. Az alapító Vashegyi Györggyel beszélgettünk a kezdeti időkről, tervekről és eredményekről, hidakról és buktatókról, az emberi kapcsolatok fontosságáról.

Purcell Kórus és Orfeo Zenekar
Purcell Kórus és Orfeo Zenekar (fotó: Zádor Péter)

0 Komment