Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Anyák napján a Concerto Budapest nem az édesanyákra helyezte a hangsúlyt, hanem az Atyára. Május elsején nem kisebb munkát ünnepeltek, mint az Úrét, vagyis a teremtést. Májusfa nem volt a Zeneakadémián, Haydn-oratórium annál inkább.

Concerto Budapest Keller András Sebestyén Miklós Megyesi Zoltán Baráth Emőke Új Liszt Ferenc Kamarakórus Zeneakadémia Mona Dániel
fotó: Benkő Sándor

0 Komment

Mostan színes tintákkal Beethovennel álmodom mindig, meg-megállva - ugyanis a kamarásított szimfóniák után e hétvégén volt szerencsém végighallgatni a mester összes zongorástrióját élőben a Zeneakadémián, Keller András, Várjon Dénes és Perényi Miklós tolmácsolásában. Ez már előzetes tervként is nagyjából az előrehozott karácsony vagy születésnap kategóriájába esik, hát még úgy, hogy aztán meg is történt.

Keller András Várjon Dénes Perényi Miklós Beethoven Zeneakadémia Czinege Ádám
Keller András, Várjon Dénes és Perényi Miklós

0 Komment

Interjúsorozatunk második részében Keller Andrást kérdeztük Kurtág Györgyről. Cikkünkből kiderül, hogyan kezdődött egy közel negyven éves munkakapcsolat, de szóba került Kurtág néhány életre szóló tanítása, valamint a zenészi lét értelme is.

Kurtág György Kurtág Márta Kurtág Keller András
Keller András (forrás: concertobudapest.hu)

0 Komment

Mi motivál egy YouTube-zongoristát, és mit keres Magyarországon? És tényleg lehetetlen eljátszani Rachmaninov 3. zongoraversenyét? Valentina Lisitsával, "az internet legnézettebb komolyzenészével" beszélgettünk.

Valentina Lisitsa Concerto Budapest Keller András Belinszky Anna
fotó: Decca / Gilbert François

0 Komment

Ma délután sajtótájékoztató keretében mutatták be Várjon Dénes és a Keller András vezette Concerto Budapest közös munkájának eredményét, a három lemezből álló, Beethoven összes zongoraversenyét tartalmazó kiadványt a Hungaroton Rottenbiller utcai székházában. Természetesen a méltán legendásnak nevezett stúdióban…

0 Komment