Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A beszámoló első része itt olvasható.

A Nemzeti Filharmonikusok 19 órától játszották Schumann 2. szimfóniáját Kocsis Zoltán vezetésével.

Mendelssohn Schumann Budapesti Fesztiválzenekar Müpa Nemzeti Filharmonikusok Kocsis Zoltán Pro Musica Leánykar Anna Lucia Richter Nora Fischer Fischer Iván Horváth Pál
Kocsis Zoltán és a Nemzeti Filharmonikusok

0 Komment

Választhatunk-e magunknak invenciózusabb programot karácsony előtt, mint hogy kipipáljuk a rendes évi Diótörőt? Ha csupán a tényeket nézzük: minden bizonnyal. Ha azonban az előadói teljesítményeket is mérlegre tesszük, az eredmény már jóval biztatóbb. A Nemzeti Filharmonikusok december 23-i Csajkovszkij-előadásán jártunk.

Kocsis Zoltán Nemzeti Filharmonikusok Budapest Bábszínház Szőnyi Kató Meczner János Teszárek Csaba Blasek Gyöngyi Sz. Nagy Mária Ellinger Edina Papp Orsolya Kemény István Tatai Zsolt Ács Norbert Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola Gyermekkórusa ifj. Sapszon Ferenc Bóka Gábor

0 Komment

Többéves szünet után tér vissza Kocsis Zoltán a Bartók Fesztiválra, ahol zongora mesterkurzust tart, és ő vezényli a rendezvény nyitóhangversenyét is.

0 Komment

A négy zenemű, az négy zenemű… Ritkán hallani ilyet, de ma este ez történt. Az Óbudai Danubia Zenekar zeneakadémiai hangversenye csak részben volt menetrendszerű: az első rész második felében elhangzott egy zongoraverseny. Ám az azt megelőző darab nem felvezetésként szolgált, mint megannyi koncerten. Bartók Táncszvitje közel sem felvezetés. A Táncszvit és Stravinsky Capricciója után úgy éreztük, mintha egy teljes koncerten lennénk már túl. Kocsis Zoltán magabiztosan és autentikusan vezényelte Bartók művét, Fejérvári Zoltán pedig kiválóan és lendületesen zongorázott, ezzel kompenzálva néhány zenekari gikszert.

Kocsis Zoltán (forrás: artiq.hu)

A hangverseny második fele szintén két részre oszlott. Először Debussy Iberiáját hallgathattuk meg, majd Ravel Couperin sírja című művét, melyet maga a szerző és Kocsis Zoltán hangszereltek zenekarra. Mindkét mű krémesen, lágyan szólt, a spanyolos karakterek markánsak voltak. Kiemelkedő pillanatként a Ravel-mű oboaszólóját és az ütősök egész esti munkáját említhetnénk. Négy nagyszerű, egyenlően fontos és egyenlően fontosként is előadott mű. Remek műsor!

Mona Dániel

0 Komment

Nem is oly rég (2006-ban) a Budapesti Fesztiválzenekar tűzte műsorra Richard Strauss ritkán hallható balettjének (József-legenda) zenéjét, ezúttal a Kocsis Zoltán vezette Nemzeti Filharmonikus Zenekar szólaltatta meg, a Szegedi Kortárs Balett pedig láthatóvá is tette.

0 Komment

HTML

Legfrissebb bejegyzések

2016.08.02.
2016.07.30.
2016.07.24.
2016.03.31.