Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

"Ott kezdődik a tolerancia, ahol meg tudjuk szeretni egymás értékeit, ahol szépnek tudjuk találni azt is, ami a másé." - így indította Fischer Iván június 3-án a BFZ Hősök terén megrendezett 2016-os TérTáncKoncertjét, mely 500 gyereknek adott lehetőséget a szereplésre és a klasszikus zenével való élményszerű találkozásra. De hogyan érték el, hogy ezt a sok gyereket (akár csak néhány óra erejéig) a Wellhello vagy Kis Grófo helyett Stravinsky hozza lázba? És hogy érezhette magát a közönség, aki a koncerttermek falai közül kiszabadítva, szabad téren, a táncoló gyerekekkel együtt hallgathatta a zenét?

BFZ Budapesti Fesztiválzenekar TérTáncKoncert Fischer Iván Kártyajáték Belinszky Anna

0 Komment

A Budapesti Fesztiválzenekar június 3-i TérTáncKoncertje alkalmából több száz gyerek készül elfoglalni a Hősök terét - Fischer Iván vezényletével Stravinsky Kártyajáték című darabjának élő zenekari játékára táncol majd 9 megye 17 településének 500 tanulója. Stravinsky zenéje az összefogásban rejlő lehetőséget és a művészetek közösségépítő erejét mutatja be a programban részt vevő fiataloknak és nem utolsó sorban, a TérTáncKoncert több ezer fős közönségének.

TérTáncKoncert Budapesti Fesztiválzenekar Fischer Iván Stravinsky Vári Bertalan Belinszky Anna

0 Komment

A karácsonyi ajándék egyik legszebb és legizgalmasabb tulajdonsága a titok. Látjuk az alakját és a méretét, de nem tudjuk, mi lapul pontosan a csomagolás mögött. A BFZ Titokkoncertjéről is csak annyit tudni, hogy körülbelül igazodik majd egy hagyományos hangverseny időbeli kereteihez, és hogy zene fog szólni. Én 27-én este lestem meg a Fesztiválzenekartól kapott meglepetésemet.

Budapesti Fesztiválzenekar BFZ Fischer Iván Titokkoncert Stürzenbaum Róbert Molnár Noémi Lesták Bedő Eszter Fábry Boglárka Herboly László Kurcsák István Pusztai Gábor Ács Ákos Bereczky Dávid Polónyi Ágnes Tassis Christoyannis Szőke Zoltán Szőke Borbála Bazsinka József Bazsinka Mihály Fischer Nora Zeneakadémia

0 Komment

Mit tehet a koncertszervező annak érdekében, hogy megteljen a hangversenyterem? Nos, elővehet unalomig játszott slágerműveket, meghívhat méregdrága sztárelőadókat vagy folyamodhat valami más, kreatív módszerhez. A Zeneakadémia egyik idei ötlete a "legendás koncertek" sorozat, melynek keretében olyan nevezetessé vált nagytermi hangversenyeket elevenítenek fel, mint Bartók és Pásztory Ditta búcsúkoncertje, a II. világháborút követő első zeneakadémiai hangverseny vagy Kodály 1918. május 7-i szerzői estje. Az utóbbi koncert "újrajátszására" december 16-án, Kodály születésnapján került sor.

Kodály Zoltán Legendás koncertek Zeneakadémia Waldbauer-Kerpely vonósnégyes Bartók Béla Kálmán Oszkár Kodály Vonósnégyes Falvay Attila Éder György Bretz Gábor Fülei Balázs Fenyő László Elek Martin
Bartók, Kodály és a Waldbauer-Kerpely vonósnégyes (forrás: mek.oszk.hu)

0 Komment

Nagyon sokszor halljuk, és talán a legtöbben egyet is értünk abban, hogy "a zenének jótékony hatása van". De mit jelent, és milyen körülmények között valósulhat meg ez a jótékony hatás? A Budapesti Fesztiválzenekar Autizmusbarát Kakaókoncertje a zene alkalmazásának egy olyan területére hívta fel a figyelmet, amelyről csak ritkán esik szó. Ez a koncert inspirált, hogy röviden áttekintsem, hogyan segíthet a zene az autizmussal élőknek, és elmeséljem, milyen egy koncert, ami autista gyereknek (is) szól.

0 Komment

HTML