Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A nürnbergi mesterdalnokok olyan hosszú, hogy csak a harmadik felvonása előbb kezdődött és később ért véget, mint a magyar-belga meccs. Igen, a Müpa június 26-i előadását láttam, és igen, a harmadik felvonásra is bent maradtam.

Wagner Wagner-napok Fischer Ádám Bo Skovhus James Rutherford Daniel Kirch Annette Dasch Gudrun Pelker Norbert Ernst Michael Schulz Magyar Rádió Énekkara Nemzeti Énekkar Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara Mona Dániel
Bo Skovhus (jobbra)

0 Komment

"A zene létfontosságú szerepet játszott Közép-Európa történelmében, kulturális, társadalmi és politikai életében." Ez a gondolat szolgált mottójául a Közép-európai Egyetem (CEU) fennállásának 25. évfordulóját ünneplő zeneakadémiai koncertnek, melyen Leon Botstein a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarát vezényelte.

Leon Botstein CEU25 Zeneakadémia Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara Xheni Rroji John Shattuck Belinszky Anna
Leon Botstein (fotó: The Floating University)

0 Komment

"Ott kezdődik a tolerancia, ahol meg tudjuk szeretni egymás értékeit, ahol szépnek tudjuk találni azt is, ami a másé." - így indította Fischer Iván június 3-án a BFZ Hősök terén megrendezett 2016-os TérTáncKoncertjét, mely 500 gyereknek adott lehetőséget a szereplésre és a klasszikus zenével való élményszerű találkozásra. De hogyan érték el, hogy ezt a sok gyereket (akár csak néhány óra erejéig) a Wellhello vagy Kis Grófo helyett Stravinsky hozza lázba? És hogy érezhette magát a közönség, aki a koncerttermek falai közül kiszabadítva, szabad téren, a táncoló gyerekekkel együtt hallgathatta a zenét?

BFZ Budapesti Fesztiválzenekar TérTáncKoncert Fischer Iván Kártyajáték Belinszky Anna

0 Komment

Néhány héttel ezelőtt került napvilágra a hír: az Európai Unió támogatásának hiányában nyár végén befejezni kényszerül működését az EUYO (Európai Unió Ifjúsági Zenekara). Több városban - köztük Budapesten is - flashmobbal tüntettek a zenekar fennmaradásáért, Sir Simon Rattle pedig a napokban a Bajor Rádió Szimfonikus Zenekarával és Kórusával tiltakozott az együttes megszűnése, az őket sújtó "bürokratikus rémálom" ellen.

EUYO Európai Unió Ifjúsági Zenekara #saveEUYO Sir Simon Rattle Budapest Belinszky Anna
#saveEUYO flashmob Budapesten

0 Komment

A Budapesti Fesztiválzenekar június 3-i TérTáncKoncertje alkalmából több száz gyerek készül elfoglalni a Hősök terét - Fischer Iván vezényletével Stravinsky Kártyajáték című darabjának élő zenekari játékára táncol majd 9 megye 17 településének 500 tanulója. Stravinsky zenéje az összefogásban rejlő lehetőséget és a művészetek közösségépítő erejét mutatja be a programban részt vevő fiataloknak és nem utolsó sorban, a TérTáncKoncert több ezer fős közönségének.

TérTáncKoncert Budapesti Fesztiválzenekar Fischer Iván Stravinsky Vári Bertalan Belinszky Anna

0 Komment

HTML