AJÁNLÓ
 
06:00
2015. 08. 03.
Idén is megrendezik a tavaly bemutatkozó és nagy sikernek örvendő veszprémi Auer Hegedűfesztivált....
A bejegyzés folyatódik
 
06:00
2015. 08. 03.
Aki augusztus 5-én késő délután és este is az Auer Hegedűfesztivál koncertjeit választotta,...
A bejegyzés folyatódik
 
06:00
2015. 08. 03.
Augusztus 5-én délelőtt a veszprémi Érseki Palota impozáns épületében jártunk, J. S. Bach...
A bejegyzés folyatódik
 
06:00
2015. 08. 03.
Az első veszprémi Auer Hegedűfesztivál nyitóhangversenyére augusztus 4-én, a Hangvilla nevet...
A bejegyzés folyatódik
 
06:00
2015. 08. 03.
,,Játékában költőiség és rendkívüli finomság ötvöződik heves temperamentummal és...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

2015. augusztus 4-én startol Veszprémben az Auer Hegedűfesztivál, amely Auer Lipót hegedűművész és zenepedagógus emlékére és tiszteletére, idén először kerül megrendezésre.

(fotó: Sam Hymas)

 

„A fesztivál célja, hogy a városba hozzuk azokat a világklasszis zenei ikonokat, akik a komolyzenei élet főszereplőiként a világ legjelentősebb koncerttermeiben is fellépnek.” – olvasható a Kováts Péter, Bartók-Pásztory díjas hegedűművész igazgatásával megvalósuló fesztivál honlapján. Veszprémbe érkezik a vonósnégyesek egyik etalonjaként számon tartott Borodin Vonósnégyes, az Auer-rajongóként is ismert, a Zeneakadémián ősszel fellépő gordonkaművész, Mischa Maisky és zongorista lánya, Lili Maisky is. Magyar világsztárokban sem lesz hiány: Gergievvel közös szentpétervári koncertsikereit követően, a Kaposfest felütéseként újra itthon hallhatjuk Baráti Kristófot, valamint fellép a fesztiválon Roby Lakatos is, akit a közönség saját zenekara mellett a Mendelssohn Kamarazenekarral is láthat-hallhat a színpadon.

Kováts Péter (fotó: Nagy Lajos)
 

„A jazz műfajban Roby mellett az újító Lantos Zoltánt és zenekarát is meghallgathatjuk. A Grammy-díjas amerikai sztárhegedűs, Mark O’Connor, feleségével Bachot fog játszani, majd saját műveit is bemutatja, melyre nagy hatással volt az amerikai népzene.” – folytatódik a fesztivál ajánlásában a művészek névsora. „Fellépnek még a nemzetközi zenei élet kiválóságai: Valeriy Sokolov, Sasha Rozhdestvensky, akinek partnere Jeremy Menuhin lesz, Rohmann Ditta, aki négy- és öthúros csellón Bach Csellószvitjeit fogja játszani és a Szászcsávás Band, akik az igazi autentikus népzene avatott képviselői.”

A klasszikus, jazz és népzenei koncerteket is kínáló fesztiválnak (Auer örökségével összefüggésben) nem titkolt célja, hogy a világhírű művészek mellett a fiatalabb generációk tehetségeinek is alkalmat biztosítson a szereplésre. A műsorban helyet kapott a Gárdonyi Zoltán Ifjúsági Kamarazenekar, valamint az Auer Ifjúsági Szimfonikusok is, akiket Csaba Péter vezényletével, Banda Ádám közreműködésével hallhat majd a közönség. A programmal kapcsolatos további részletek itt találhatóak.

Playliszt

0 Komment