"Mindenki megérdemelte volna az elismerést" - mondta Vigh Andrea, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora, a zeneművészeti Junior Príma Díj zsűrijének elnöke. De győzteseket hirdetni kell, és hirdettek is. November 18-án a Müpa Üvegtermében. Tízet.

Junior Prima Díj Vigh Andrea Csiba Péter Kiss Péter Kokas Dóra Kruppa Bálint Mohai Zsófia Oláh Krisztián Pálfalvi Tamás Szabó Marcell Szajkó Géza Tóth Bálint Wettl Mátyás A 2015-ös zeneművészeti Junior Prima Díj nyertesei (fotó: MTI / Szigetváry Zsolt)
0 Komment

"Az építészet megfagyott zene" - tartja a Goethének tulajdonított, mindazonáltal bizonytalan eredetű mondás. De nem csak ez a hasonlat az apropója annak, hogy Budapest belvárosának szívében a Budapesti Építészeti Központ, vagy közismert nevén a FUGA időről időre hangversenyeknek ad otthont. Az intézmény célkitűzései közé tartozik ugyanis a különböző művészeti ágak között való kapcsolatteremtés, különös tekintettel a kortárs művészetre. Ilyen eseménynek lehettünk szem és fültanúi vasárnap este, amikor is Csapó Gyula hatvanadik születésnapját ünnepelte a barátokból, tanítványokból, tisztelőkből egybegyűlt közönség.

Csapó Gyula Csapó Gyula (fotó: Felvégi Andrea)
0 Komment

Hommage à Debussy címmel kompakt kis koncertet adott Kiss Péter. A zongoraművész a francia szerző sokféle arcát mutatta meg, játszott szólódarabot és kamaraműveket is.

Kiss Péter

0 Komment

A három éve alapított Anima Musicae Kamarazenekar eklektikus műsort adott az Óbudai Társaskörben. A programban egy ősbemutató is szerepelt. Zarándy Ákos aligha sejthette, hogy klarinétra és zongorára írt Kettősversenye - a maga esszenciális eklektikájával - mennyire jól érzi majd magát ezen az estén.

0 Komment

HTML