AJÁNLÓ
 
12:00
2015. 12. 06.
Bartók Béla szeptember 26-án, hetven éve hunyt el New Yorkban. Az évforduló alkalmából számos...
A bejegyzés folyatódik
 
12:00
2015. 12. 06.
Október 31-én a hazánk egyik legizgalmasabb kamarazenei formációjaként működő Budapest...
A bejegyzés folyatódik
 
12:00
2015. 12. 06.
Október 27-én, azaz most csütörtökön igazi különlegesség fül- és ezúttal szemtanúi...
A bejegyzés folyatódik
 
12:00
2015. 12. 06.
Kopp-kopp. KoppKopp. KopKopp. KoKopp. KKopp. Kopp. Kopp.
A bejegyzés folyatódik
 
12:00
2015. 12. 06.
Kinek és miért jut eszébe Beethoven zenéjét jazz és pop elemekkel vegyíteni? Hová tűnt...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

December 4-én, a Müpában tartott gálaesten immár tizenharmadik alkalommal vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői. Magyar zeneművészet kategóriában a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának döntése alapján (Baráti Kristóf hegedűművésszel és a Budapest Klezmer Banddel versenyezve) Kovács János karmester nyerte el a rangos elismerést.

Kovács János Prima Primissima Díj 2015 Fonó Budai Zeneház
Kovács János (fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)

 

Kovács János 1976 óta a Magyar Állami Operaház karmestere. A magyar operajátszásban elért érdemei mellett 1978-1980 között a Bayreuth-i Ünnepi Játékok zenei asszisztense volt, és nagy sikereinek köszönhetően ismertségre tett szert Karlsruhéban a Badisches Staatstheaterben, a pozsonyi Nemzeti Színházban és a berlini Komische Operben is. Vendégművészként Dél-Amerikában és Japánban is vezényelt, jelenleg a Tokiói Filharmonikusok tiszteletbeli karmestere. Több éven át volt a Szlovén Filharmonikus Zenekar és a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának első vendégkarmestere, és számos alkalommal szerepelt a Budapesti Fesztiválzenekar vendégeként is. Repertoárjában a klasszikus-romantikus művek dominálnak, de számos kortárs darab magyar ősbemutatója is köthető a nevéhez. A 2014/15-ös évadban az MR Szimfonikusok vezető karmestere volt. Kovács János - aki évtizedek óta vallja, hogy az opera nem luxus, sokkal inkább létszükséglet - Érdemes Művész, Liszt-díjas, Bartók-Pásztory-díjas, Kossuth-díjas, a Magyar Állami Operaház örökös tagja.

A magyar zeneművészet kategória díjazottjai mellett magyar népművészet és közművelődés kategóriában is örülhettünk zenei sikernek: idén a Fonó Budai Zeneház vihette haza a Prima Primissima Díjat.

Playliszt

0 Komment